QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Lhota má novou zastávku autobusů

08.12.2022 17:46

Od 11. prosince 2022 bude prodloužena linka autobusů MHD číslo 42 a 26 ve Lhotě. Nová autobusová zastávka Lhota je vybavena přístřeškem s lavičkou, pro řidiče MHD se ještě připravuje vybudování sociálního zázemí.

DSC_0290_fotoMiroslavKLAS_small

V části zvané „Na Holdingu“ vznikla zastávka Lhota, která se nově stane konečnou stanicí obou linek. Zastavovat v ní budou i autobusy příměstské integrované dopravy linky číslo 566 Dobřany – Plzeň. Autobusy se budou na konečné otáčet objetím bloku ulicemi Leknínová, Medová, Sasanková a K Sinoru, nástupní zastávka je v ulici Medová.

Autobusová zastávka byla součástí projektu nové bytové výstavby ve Lhotě. „Autobusy MHD budou ve Lhotě od 11. prosince zastavovat celkem třikrát: ve směru od Valchy na začátku zástavby v zastávce Pod Dubovkou, pak v zastávce Náves Lhota a nově na konečné s názvem Lhota. Obyvatelé okolní zástavby dosud museli docházet na současnou konečnou Náves Lhota až 1,2 kilometru, nyní se jim cesta velmi výrazně zkrátí,“ uvedl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Foto: MMP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24