Plzeňští mají kde hrát plážový volejbal. Otevřela se zbrusu nová hala – FOTKY

14.02.2023 13:21

Město Plzeň získalo zubožený areál Prokopávky v roce 2010. V roce 2016 se vytvořila studie, od té doby se prostor postupně zvelebuje. V roce 2019 začala rekonstrukce za více než 200 milionů korun, v plném provozu je od roku 2021. Nyní se v areálu otevřela nová hala na plážový volejbal.

otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (2)
otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (2)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (9)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (8)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (6)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (7)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (1)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (11)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (10)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (13)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (3)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (14)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (4)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (5)otevření beachvolejbalového hřiště_Prokopávka_022_QAP (12)

V úterý 14. února se slavnostně otevřela nová nafukovací hala v Plzni v Bolevci. „Vybavuji si, jak tento areál vypadal kdysi. Chodil jsem na Prokopávku hrát fotbal. Jsem rád, že se tu podařilo vybudovat takové zázemí, které tu dnes je. Ať už inline dráha, nyní čtyři kryté kurty, na kterých bude možné hrát beachvolejbal i v zimě,“ řekl při slavnostním otevření Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu mládeže a tělovýchovy.

V pneumatické hale se nachází čtyři hřiště na plážový volejbal. Pro jejich osvětlení je použito šest osvětlovacích stožárů. K nafukovací hale patří i budova technického zázemí. Vedle vchodu do haly se venku nachází sprchy, nedaleko je vybudované nové dětské hřiště.

Celkové náklady na výstavbu jsou 21,5 milionů korun bez DPH. Halu financovalo město Plzeň. „Věřím, že tato investice na Prokopávce rozšíří možnosti sportovního vyžití plážovým volejbalistům nejen z Lochotína a okolí, ale přiláká profesionály i amatérské nadšence z celé Plzně. Za mě je to něco, co Prokopávku povýší na nový stupeň,“ řekl Roman Zarzycký, primátor města Plzně.

Nové hřiště hned vyzkoušeli mladí beachvolejbalisté, kteří navštěvují Beachvolejbalovou školu Plzeň. „Máme jarní prázdniny, tak dnes trénujeme tady. Je to tu hezké a nové, hraje se nám tu dobře,“ pochvalovala si Adéla. „Plážový volejbal hraju teprve od září, ale moc mě to baví, “ prozradila QAPu mladá volejbalistka z Plzně.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24