QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté z Dobřan získali ocenění za záchranu nejstarší obyvatelky města - FOTKY

12.01.2023 7:35

Policisté z Dobřan pomohli při výkonu své služby zachránit při požárech několik životů. Na radnici ocenil hrdiny z řad policie Martin Sobotka, starosta Dobřan. Ocenění převzali i policisté, kteří vynesli z hořící bytovky nejstarší obyvatelku Dobřan.

ocenění policie Dobřany_0123_PČR (3)
ocenění policie Dobřany_0123_PČR (3)ocenění policie Dobřany_0123_PČR (1)ocenění policie Dobřany_0123_PČR (2)

V úterý 10. ledna proběhlo na radnici v Dobřanech slavnostní ocenění policistů. „V prostorách dobřanské radnice proběhlo předání ocenění, které inicioval velitel Sdružení dobrovolných hasičů Dobřany, a to čtyřem dobřanským policistům. Ti neváhali a během své služby pomohli při požárech zachránit životy několika lidí,“ informovala Eva Červenková, mluvčí policie.

Martin Sobotka předal ocenění a poděkoval policistům, kteří svým činem zachránili jejich nejstarší obyvatelku. „Oceněnou dvojicí byli nprap. Jiří Apolín a nprap. Tomáš Honzík, kteří v prosinci 2022 evakuovali obyvatele bytovky, kde hořel byt v druhém patře. Tito policisté neváhali a vyběhli do kouřem zasažené části chodby bytového domu a vynesli ven starší ženu,“ uvedla mluvčí policie. O rozsáhlém požáru bytovky jsme informovali zde.

Ocenění si převzali i další policisté. „Z rukou starosty města Dobřan si převzali ocenění prap. David Šesták a prap. Martin Opáleník, kteří v prosinci roku 2021 vytáhli hořícího muže z požárem zasaženého obytného vozu,“ dodala mluvčí policie. O této události jsme informovali zde.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24