QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Popadané stromy, střechy a komplikace na železnici! Silné bouřky udeřily! Nejvíce na Klatovsku! FOTO

21.06.2023 14:55     21.06.2023 17:19

Popadané stromy, spadlé kusy střech a další případy, hasiči vyjíždějí k zásahům kvůli silné bouřce! Ta udeřila na celý Plzeňský kraj, nejhorší situace je ale na Klatovsku.

vlak do stromu
vlak do stromuhasiči železná rudafoto čtenář QAPu Horazdovicefoto čtenář QAP horazdrovicehzspk

Popadané stromy jsou hlášeny zejména z Klatovska a Domažlicka. Strom spadl také přímo v Klatovech, a to v Plzeňské ulici. V Sušici na nám. Svobody vítr utrhl kus plechové střechy. Velké komplikace jsou na železnici, nejezdí spoje na několika místech.

"Na Klatovsku je zapojeno v řešení události i značné množství dobrovolných jednotek. Jen mezi 14 hodinou a 15:40 jsme měli 80 výjezdů. Naprostá většina zásahů je na Klatovsku a následuje Domažlicko.V Sušici spadl strom v Pražské ulici na vozidlo. Osoby se v něm již nenachází. Komunikace ze Sušice na Tedražice je neprůjezdná V Sušici do dvora polikliniky spadl velký kus střechy. Jedeme na místo," uvedl odpoledne k aktuální situaci mluvčí Petr Poncar s tím, že hasiči nyní mají jeden až dva výjezdy za minutu.

Komplikace jsou na železnici na Domažlicku. "U České Kubice najel vlak do padlého stromu - bez zranění," uvedl Petr Poncar.

Kvůli poruše trakčního vedení nejezdí ani vlaky z Klatov do Přeštic. "Provoz je přerušen. Zajištěna je náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Přeštice - Klatovy," uvádí České dráhy s tím, že je porucha trakčního vedení mezi stanicemi Švihov u Klatov - Přeštice a Správa železnic s.o. zjišťuje rozsah poškození.

Perné odpoledne mají také hasiči ze Železné Rudy. Padlý strom uvěznil desítky aut k Horizontu a Pancíři. "Před naším příjezdem jej začal odstraňovat člen Horské služby, poté dílo dokončil nakládání automobil s hydraulickou rukou. My jsme odstranili další 2 stromy o zatáčku dál," informují hasiči ze Železné Rudy na svém facebooku.

Odpoledne vyjížděli hasiči ze Železné Rudy k padlému stromu směrem na Hojsovu Stráž (viz foto, zdroj FCB Hasiči Železná Ruda).

Vlaky nejezdí ani na Šumavě a na dalších místech v regionu. Strom spadl na železniční trať mezi stanicemi Špičák - Hamry-Hojsova Stráž. Další spadlý strom je na trati mezi Klatovy - Běšiny.  Spadlé stromy jsou na trati mezi Velké Hydčice - Žichovice. Správa železnic odstraňuje stromy z tratě.

Jak nás informoval náš čtenář, bouřka se prohnala i Horažďovicemi na Klatovsku. I tady jde zejména o popadané stromy. Porucha trakčního vedení je po bouřce mezi stanicemi Horažďovice předměstí - Katovice a Protivín - Zliv.

 

 

FOTO: HZS PK, Hasiči Železná Ruda, Horažďovice - čtenář QAPu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT