Přichází ochlazení! Od víkendu bude mrznout i přes den

14.01.2016 7:02

V příštích dnech dorazí do regionu skutečné ochlazení a zimní teploty pod bodem mrazu nás budou provázet i přes den. Postupně by teploty v noci měly klesat až k minus 15 stupňům.

zima QAP-FOTO (58)

Podle nové týdenní předpovědi se v příštích dnech dočkáme skutečně zimního počasí. Teploty začnou klesat dost hluboko pod bod mrazu a zároveň se bude dál objevovat sněžení. V příštím týdnu by se noční teploty mohly ojediněle pohybovat až kolem minus 15 stupňů, denní okolo minus 5.

"Ve čtvrtek ustoupí tlaková níže nad severovýchodní Evropou dále k severu. Od jihu se k nám přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Večer začne počasí v Čechách ovlivňovat okluzní fronta spojená s tlakovou níží, která bude v pátek a v sobotu postupovat přes střední Evropu dále k východu. Mezi ní a tlakovou výší nad západní Evropou k nám bude o víkendu zesilovat přiliv studeného vzduchu od severu, který bude pokračovat i v dalších dnech," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno. K večeru bude od západu opět přibývat oblačnost a večer dorazí také sněžení. Odpolední teploty se vyšplhají na -1 až +3 stupně.

V pátek nás čeká zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Objevit by se ale mělo i sněžení, které bude na horách opět četnější. V noci naměříme -1 až -5 stupňů, přes den pak -1 až +3 stupně.

V sobotu bude převážně zataženo, na většině území se bude objevovat opbčasné sněžení nebo sněhové přeháňky. V průběhu dne pak bude mraků i srážek ubývat. V noci klesnou teploty mezi -2 až -6 °C a může se tvořit i náledí. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi -4 až 0.

Neděle bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, na horách a místy i jinde se objeví sněhové přeháňky. V noci naměříme -6 až -10 stupně, při vyjasnění až -14. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi -7 až -3 stupni.

V pondělí nás čeká polojasno až skoro jasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a ojediněle sněhové přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi -8 až -12 stupni, ojediněle i kolem -15. Denní teploty budou mezi -6 až -2 stupni.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Převážně oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -7 až -12 °C, ojediněle při vyjasnění kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24