QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rada Plzeňského kraje schválila pracovní skupinu pro jednání o Sušické nemocnici

22.02.2023 9:57

Pod Plzeňský kraj patří nemocnice v Klatovech, Rokycanech, Domažlicích a ve Stodu. Kraj má na starosti i nemocnici v Horažďovicích a Svatou Annu v Plané. Kraj by o nemocnici v Sušici stál. Od pracovní skupiny očekává rada zejména komunikaci s představiteli města Sušice.

Sušická nemocnice

V pondělí 20. února schválila rada na svém zasedání ustavení pracovní skupiny za účelem případného začlenění nemocnice v Sušici do skupiny Nemocnic Plzeňského kraje. „Pracovní skupina vznikla na základě přijatého usnesení Zastupitelstva Plzeňského kraje z únorového jednání. Jejím úkolem bude především komunikace s představiteli města Sušice, které projevilo zájem o jednání týkající se převedení sušické nemocnice do majetku kraje,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais s tím, že Plzeňský kraj je otevřený za určitých podmínek k jednání s městem Sušice.

„Plzeňský kraj se k tomu dlouhodobě staví tak, že pokud máme nemocnici provozovat, tak se vším všudy, tedy včetně nemovitostí a pozemků,“ řekl Pavel Hais.

Nemocnice v Sušici se dlouhodobě potýká s problémy. Od února nefunguje kvůli nedostatku lékařů další oddělení - lůžková interna. Lidé proto musí využívat nemocnice v okolí. „Vnímáme celou situaci. Víme, že je nemocnice v Klatovech pod vyšším tlakem. Pevně věřím, že vytvoření pracovní skupiny nás dovede k jednacímu stolu,“ řekl Rudolf Špoták, hejtman Plzeňského kraje.

Jaká oddělení v nemocnici fungují? „V současné době můžete docházet na interní ambulanci, chirurgickou ambulanci, gynekologickou ambulanci, ambulanci hojení ran, cévní a prsní poradnu, oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny, praktické lékařství pro děti a dorost, LSPP pro dospělé a děti, dětskou ambulanci a alergologii, oddělení radiodiagnostiky a zobrazovacích metod a oddělení klinické biochemie a hematologie, infuzní centrum,“ uvádí Sušická nemocnice.

„Jsme si vědomi, že se vás současná situace dotýká. Vedení Sušické nemocnice s.r.o. se nadále snaží vážnou situaci řešit a podstupuje personální kroky k zachování interního oddělení a provozu nemocnice,“ vyjádřila se začátkem února Sušická nemocnice.

Foto ilustrační Sušická nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24