Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči pozor! Silnice jsou namrzlé, na Domažlicku se bourá

29.01.2024 9:00     29.01.2024 10:26

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu na tzv. mrznoucí mlhy platí od nedělní půlnoci do pondělí 29. ledna 11:00. Dnes ráno se bourá zejména na Domažlicku.

OA Horšovský Týn_0124_HZSPK
OA Horšovský Týn_0124_HZSPKOA Stýskaly_0124_HZSPK (2)OA Stýskaly_0124_HZSPK (1)OA Stýskaly_0124_HZSPK (3)

“Už včera byly podmínky vhodné pro tvorbu námrazy (jíní) na komunikacích, a to i v místech s jasnou oblohou (tedy i bez mrznoucí mlhy). Dnes je situace ještě umocněna předpokládaným zvýšeným provozem a četnějšími mrznoucími mlhami (zejména v severozápadní polovině Čech). Záludnost tohoto jevu je v tom, že se vyskytuje za vhodných podmínek právě i za jasné oblohy a po vytvoření se zajíždí do tenké vrstvy ledu, která není vidět a může být velmi kluzká. Takže opatrně,” varují meteorologové.

6:57

Dopravní nehoda osobního automobilu na silnici mezi Horšovským Týnem a Semošicemi.

“Řidička ročník 1981 utrpěla lehčí zranění, ale pro mechanizmus nehody je aktuálně transportována na akutní příjem Fn-Lochotín,” informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Řidička (ročník 1981) vozidla tovární značky Jeep Cherokee pravděpodobně nepřizpůsobila na namrzlém povrchu silnice rychlost vozidla, dostala smyk a havarovala mimo komunikaci. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 80 tisíc korun," doplnila Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

07:25

K další dopravní nehodě nedaleko Horšovského Týna došlo na silnici 200. Osobní vozidlo skončilo mimo komunikaci.

08:15

Po osmé hodině došlo na silnici 193 u obce Velký Malahov k nehodě 3 vozidel. 

8:29

Bouralo se i na sverním Plzeňsku. "Ve Stýskalech havarovalo jedno osobní auto mimo komunikaci. Odpojili jsme akumulátor a provedli protipožární opatření," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Nehoda si vyžádala lehčí zranění. "Žena ročník 1956 byla transportována s lehčím zraněním na akutní příjem Fn-Lochotín," uvedla Mária Svobodová.

09:15

Dnešního dne krátce po 9 hodině došlo na silnici II. třídy č. 193 ve směru z obce Borovice na obec Horšovský Týn k dopravní nehodě cisterny.

"Nákladní automobil v současné době blokuje celou komunikaci, proto je tato v zcela uzavřena. Řidičem cisterny je muž, ročník 1995, a dechová zkouška byla u něj negativní. Nehoda se obešla bez zranění. Příčinou nehody bylo pravděpodobně nedodržení rychlosti na namrzlém povrchu komunikaci," uvedla mluvčí policie.

Foto ilustrační HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte