Riziko vzniku požárů v regionu znovu stoupá!

12.09.2016 13:39

Vysoké teploty a sucho posledních dnů opět zvyšují riziko vzniku požárů v regionu. Aktuálně je nejhorší situace na Plzeňsku a Rokycansku. K požárům trávy a luk vyjížděli i hasiči!

Požár u Dobříva_foto Pavel Němeček QAP (1)

Podle aktuálních informací ČHMÚ platí na většině území Plzeňského kraje střední riziko vzniku požárů. Vysoké riziko je momentálně stanovené pro oblast Plzně a nejbližšího okolí a také pro Rokycansko.

V případě stupně číslo 4 nebo-li vysokého rizika už hrozí nebezpečí požárů o rozloze stovek metrů čtverečních, které by mohly trvat i několik hodin. Zásadně se nedoporučuje rozdělávat oheň ve volné přírodě, neměly by se ani odhazovat nedopalky do suchého porostu a podobně. Podle výhledů meteorologů se navíc riziko bude zvyšovat. Až do čtvrtka totiž budou teploty stoupat až ke 30 stupňům a srážky se neočekávají. Novou předpověď najdete v článku zde.

Hasiči už vyjíždí k požárům trávy i dalších porostů. Na Stříbrsku shořely balíky slámy...

Hned několik výjezdům k požárům trávy a suchého porostu nebo luk mají za poslední dny na kontě hasiči v regionu. V Plzni museli mimo jiné krotit požár louky o rozloze 50 krát 50 metrů v Lobzích. Doutnající hrabanka zaměstnala hasiče na Košutce a v Černicích vyjížděli k požáru trávy o rozloze 50 čtverečních metrů.

Poměrně náročný zásah si pak o víkendu vyžádal požár stohu na Stříbrsku. "Mezi obcemi Těchlovice a Otročín jednotky HZS Tachov a Stříbro společně s jednotkami SDH Černošín, Kladruby a Stříbro zasahovaly u požáru stohu. Požár napáchal škody za 180 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření," říká k jednomu ze zásahů mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24