QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srážka tramvaje s nákladním autem v Plzni! Zasahovat musela i záchranka

07.06.2016 6:10     07.06.2016 8:18

Srážka tramvaje s autem v sadech Pětatřicátníků v Plzni zaměstnala v úterý ráno i záchranku. Tramvaje směrem na Skvrňany a do Bolevce nabraly zpoždění.

Srážka kamionu a tramvaje na Palackého.

Ke střetu tramvaje s nákladním autem došlo v Plzni v úterý ráno přímo v centru Plzně. Nehoda se odehrála na křižovatce Solní ulice a sadů Pětatřicátníků. Záchranka převážela jednu zraněnou osobu.

Nehoda, ke které došlo zhruba kolem šesté hodiny ranní, zasáhla do provozu tramvají linek číslo 1 a 2 směrem do Bolevce a na Skvrňany. Přesné příčiny střetu jsou stále v šetření. "V 5:54 jsme přijali oznámení na linku 158 o dopravnín nehodě tramvaje a nákladního auta. Tramvaj linky číslo 2, která jela od Solní ulice, se střetla s nákladním autem, které jelo v pravém jízdním pruhu sady Pětatřicátníků směrem na Lochotín," popsala mluvčí policie Hana Štefflová s tím, že dechové zkoušky byly negativní jak u řidiče tramvaje, tak nákladního auta.

Na místo musela vyjet ale také záchranná služba. "Z místa jsme převážely osobu s úrazem hlavy do nemocnice," potvrdila mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Jednalo se o řidiče z nabouraného auta, v tramvaji se údajně cestujícím nic nestalo.

Tramvaje do Bolevce a na Skvrňany následně nabraly zpoždění zhruba půl hodiny, které se postupně snižovalo. Kolem osmé hodiny už byl provoz v normálu.

Se zpožděním museli v úterý ráno počítat i cestující autobusy linky číslo 35. Tam došlo ke zpoždění kvůli srážce autobusu s autem ve městě Touškov. V tomto případě se naštěstí nehoda obešla bez zranění. Zpoždění se ale opět pohybovalo až okolo půl hodiny.

FOTO. ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT