Státní maturity děsí studenty

02.11.2010 13:21

Po generálce na první státní maturity jsou někteří studenti zděšeni. Zhruba 40% z nich totiž propadlo u maturity. Podle nich je třeba upravit znění maturit třeba v Češtině či cizím jazyce.

Letos v říjnu proběhly první generálky na státní maturity. Skoro polovina studentů tedy kolem 40%, propadla. Studenti panikaří a chtějí změnit znění maturit.
Studenty například trápí, že se léta biflují životopisná data spisovatelů a v maturitě pak nejsou. Také by bylo třeba dát na výbět tři úrovně obtížnosti, ne jen dvě. Ještě by uvítali generálku každý rok, aby pak studenti věděli, jakou obtížnost zvolit. Nezlobili by se pro buďto delší limit na písemnou zkoušku z cizího jazyka nebo zkrácení textu.
Mezi studenty zavládla menší panika po vyhlášení výsledků státních maturit. Však také propad 40% z nich není ke chlubení. Některé školy už mají doučování pro své studenty, například v Rakovníku už sami studenti požadovali po profesorce navíc hodiny jazyka.
Skutečné maturity se ale většina studentů nebojí, prý se budou více učit a také ještě nějaká látka jim chybí k probrání.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky