QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická hromadná nehoda na hlavním tahu I/27! Střet 5 aut - FOTKY

08.04.2023 9:13     08.04.2023 11:54

K nehodě došlo v sobotu 8. dubna v časných ranních hodinách, na hlavním tahu I/27 na úrovni Dobřan se střetlo několik osobních automobilů.

nehoda
nehoda dobřanynehoda dobřany6nehodanehoda dobřany 1nehoda dobřany 6

Nehoda se stala kolem šesté hodiny ráno na hlavním tahu z Plzně na Klatovy. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Jeden z mužů, kterého záchranáři transportovali do nemocnice, bohužel nehodu nepřežil.

"Prováděli jsme ve spolupráci s HZS Přeštice, HZS Plzeň Slovany a ZZS Pk vyprošťování 2 zaklíněných osob pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Celkem 3 zraněné osoby," informovali o nehodě hasiči města Dobřany.

"Záchranáři z místa transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň dva muže - r. 1983 ve velmi vážném stavu, a r. 1966 s těžkými zraněními. Třetí muž r. 1988 byl transportován na Urgentní příjem FN Plzeň s lehkým zraněním," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Z dosavadního šetření dopravní nehody na silnici I/27 je zřejmé, že řidič, který jel ve směru od Plzně na Přeštice v osobním automobilu Škoda, přejel do protisměru a došlo ke střetu s vozidlem Renault. Za tímto jel řidič ve vozidle zn. Peugeot, které se střetlo s vozidlem Škoda. Všechny tři řidiče si do své péče převzali záchranáři. Další dvě projíždějící vozidla (jedno ve směru na Plzeň, druhé na Přeštice) si poškodila boční strany," uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Silnice je v místě nehody uzavřena. "Silnice bude ještě cca na 1 hodinu uzavřena. Objízdná trasa vede přes Dobřany,Chlumčany. Dopravní nehoda zůstává v šetření policie," dodala policejní mluvčí.

Silnici se podařilo zprůjezdnit před polednem.

foto: FCB Hasiči města Dobřany

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT