QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U bankomatu našla balík peněz! Zamířila rovnou na policii

15.10.2015 12:28

O ohromném štěstí může mluvit muž, který po výběru z bankomatu udělal poměrně nepochopitelnou věc. Bez horentní sumy odešel. Naštěstí "v patách" měl poctivou duši...

IMG_1130

Případ, který se nevidí každý den a v záplavě nejrůznějších krádeží se jeví jako z říše snů, hlásí policisté z Rokycanska. Obrátila se na ně mladá žena s dost značnou sumou peněz s tím, že je našla u bankomatu. Shodou okolností jen pár minut na to přišel za těmi samými policisty i zoufalý muž, který balík peněz postrádal.

O tom, že poctivost ještě přece jen nezmizela, se přesvědčili v tomto týdnu policisté v Radnicích na Rokycansku. Obrátila se na ně žena, která našla u bankmatu celkem slušný balíček bankovek.

"Na oddělení přišla třicetiletá žena z Radnicka, která přinesla nalezenou hotovost ve výši 10 000 korun, kterou našla v bankomatu v Radnicích. Poctivá nálezkyně uvedla, že když přistoupila k bankomatu, nenacházely se v okolí bankomatu žádné osoby. S nalezenou hotovostí ihned mířila na místní oddělení policie, kde nalezenou hotovost předala," popsala mluvčí policie Hana Kroftová.

Deset tisíc nechal v bankomatu a odešel!

Shodou okolností jen malou chvíli po tom, co žena peníze policistům předala, přišel i zoufalý muž, který peníze ztratil. "O několik minut později přišel na oddělení 57letý muž, který oznámil, že poté co v bankomatu provedl žádost o výběr hotovosti, odešel a desetitisícovou hotovost v bankomatu zapomněl. Díky poctivé nálezkyni nepřijde neopatrný muž o své peníze," dodává policejní mluvčí.

V souvislosti s tímto případem je ovšem nutné také podotknout, že v případě, kdy by se žena zachovala opačně a peníze si nechala, dostala by se do pořádných problémů. Nechat si totiž nalezenou věc nebo peníze v hodnotě nad 5 tisíc už znamená trestný čin zatajení věci a za to hrozí až jeden rok vězení.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24