Vánoční strom na plzeňském náměstí bude už brzy minulostí stejně jako výzdoba!

07.01.2014 17:38

Svátky jsou definitivně pryč a brzy nám už Vánoce nebude připomínat ani vánoční strom na náměstí Republiky ani výzdoba v dalších ulicích Plzně včetně historického centra.

SDC15314

Také v Plzni se definitivně rozloučíme s vánočními svátky. Zatím nám je stále ještě připomíná výzdoba v plzeňských ulicích včetně rozsvícených stromů. Ty ještě v úterý svítily například na náměstí v centru Plzně nebo v Liticích. To by se ovšem mělo už do konce týdne změnit. Naopak třeba v Plzni na Lochotíně se už rozsvíceným stromkem nebo vánoční výzdobou nepokocháte...

Do konce týdne, tedy do 12. ledna, by měl být odvezen a zlikvidován i 14metrový smrk ztepilý z Plzně-Bolevce, který zdobí náměstí Republiky už od 1. prosince, kdy se dočkal slavnostního rozsvícení. Více zde.

,,Vánoční strom bude z náměstí odstraněn do konce tohoto týdne, bude seštěpkován a spálen v plzeňské teplárně," potvrdil QAPU šéf Správy veřejného statku města Plzně Milan Sterly.

Minulostí bude co nevidět i další výzdoba v ulicích Plzně. ,,Vánoční osvětlení se začne odstraňovat nejdříve z vánočního stromu a potom postupně i z ulic. V průběhu příštího týdne by mělo být odstraněno všechno," doplnil ředitel Milan Sterly. Stromky se začnou sklízet a likvidovat i v jednotlivých plzeňských obvodech s výjimkou Doubravky, kde se tradičně zdobí živý strom.

Vánočních stromků se už začíná zbavovat i většina plzeňských domácností.

Například centrální plzeňský obvod stejně jako v předchozích letech lidem pomůže a o úklid a likvidaci stromků se postará. „Občané našeho obvodu mohou nechat vánoční stromky vedle kontejnerů na komunální odpad, odkud je budou úklidové firmy během ledna, února a března dvakrát týdně, vždy v úterý a v pátek, odvážet," upřesňuje místostarosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer. I v tomto případě stromky zamíří do Plzeňské teplárenské, kde budou ekologicky zlikvidovány a energeticky zužitkovány.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24