QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážný pracovní úraz. Všechny složky IZS zasahovaly v keramičce v Chlumčanech - FOTKY

16.02.2023 9:20

Ve čtvrtek 16. února zamířily v ranních hodinách všechny záchranné složky do jedné z firem v Chlumčanech na jižním Plzeňsku.

pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (2)
pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (2)pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (1)

„V 07:17 byla nahlášena zavalená osoba v areálu keramičky v Chlumčanech. Na místo vyrazily všechny složky IZS. Přímo na místě bylo zjištěno, že se jedná o skřípnutého muže mezi vlakem a paletami s dlaždicemi. Osoba má zasypanou ruku a část těla. Je v péči Zdravotnické záchranné služby a současně hasiči odstraňují veškerý materiál, který je na osobě,“ informoval těsně po nehodě Michal Holeček, mluvčí hasičů. O pár minut později se hasičům podařilo zavaleného muže vyprostit.

Na místě zasahovaly jednotky HZS ze stanice Přeštice, Správa Železnic Plzeň ve spolupráci s jednotkami sboru dobrovolných hasičů Dobřany a Chlumčany.

Muž utrpěl vážná zranění. „Třiačtyřicetiletý muž při manipulaci s nákladem utrpěl velmi vážné polytrauma a byl Zdravotnickou záchrannou službou transportován ve vážném stavu, ale při vědomí, na Emergency FN Plzeň,“ řekl Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT