QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážný pracovní úraz. Všechny složky IZS zasahovaly v keramičce v Chlumčanech - FOTKY

16.02.2023 9:20

Ve čtvrtek 16. února zamířily v ranních hodinách všechny záchranné složky do jedné z firem v Chlumčanech na jižním Plzeňsku.

pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (2)
pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (2)pracovní úraz Chlumčany_0223_HZSPK (1)

„V 07:17 byla nahlášena zavalená osoba v areálu keramičky v Chlumčanech. Na místo vyrazily všechny složky IZS. Přímo na místě bylo zjištěno, že se jedná o skřípnutého muže mezi vlakem a paletami s dlaždicemi. Osoba má zasypanou ruku a část těla. Je v péči Zdravotnické záchranné služby a současně hasiči odstraňují veškerý materiál, který je na osobě,“ informoval těsně po nehodě Michal Holeček, mluvčí hasičů. O pár minut později se hasičům podařilo zavaleného muže vyprostit.

Na místě zasahovaly jednotky HZS ze stanice Přeštice, Správa Železnic Plzeň ve spolupráci s jednotkami sboru dobrovolných hasičů Dobřany a Chlumčany.

Muž utrpěl vážná zranění. „Třiačtyřicetiletý muž při manipulaci s nákladem utrpěl velmi vážné polytrauma a byl Zdravotnickou záchrannou službou transportován ve vážném stavu, ale při vědomí, na Emergency FN Plzeň,“ řekl Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24