QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážný střet auta a motorky u Prášil! Zasahoval vrtulník

01.10.2023 17:01     01.10.2023 17:44

K dopravní nehodě osobního vozidla a motorky došlo v neděli odpoledne za obcí Prášily na Šumavě. Dvě zraněné osoby do nemocnice transportoval vrtulník.

IMG_8685

Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby. Zranění utrpěl motorkář a jeho spolujezdkyně.

"Záchranáři si do péče převzali muže cca 50 let a ženu cca 45 let. Muž utrpěl vážná zranění a byl v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Žena utrpěla rovněž vážná zranění. "Žena se středně těžkými zraněními při vědomí byla transportována na akutní příjem fakultní nemocnice," doplnila mluvčí záchranky.

Jak k nehodě došlo, popisuje mluvčí policie Michaela Raindlová. "Řidič motocyklu (ročník narození 1957) jel od obce Nové Hůrky směrem na Prášily a na křižovatce se střetl s protijedoucím vozidlem značky Mitsubishi (řidič ročník narození 1998). Alkohol byl u řidiče vozidla negativní, u motorkáře byl nařízen odběr krve. Příčina nehody je v šetření."

Další nehoda motorky je hlášena z Klatovska, motorka havarovala v ulici V Bráně v Janovicích nad Úhlavou. I tady došlo ke zranění a zasahují všechny složky IZS.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT