Vláda rozvolňuje opatření. V březnu už bychom mohli nosit pouze respirátory

09.02.2022 15:09

Ve čtvrtek 10. února končí v celém Česku povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo prodělaným onemocněním. Od 19. února pak bude moct na akce pětkrát více návštěvníků.

VRL06305

Vláda na středeční tiskové konferenci potvrdila zrušení kontrol covidových certifikátů v restauracích, službách a na hromadných sportovních či kulturních akcích od 10. února.

V polovině února dojde k uvolňování dalších restrikcí. „Kromě toho, že ukončujeme povinné testování v noci z 18. na 19. února, dojde také ke změně v pořádání hromadných akcí. Od 19. února se hromadných akcí bude moct zúčastnit pětkrát více lidí než v současné době. Takže namísto 100 lidí, bude moci na akce 500 lidí. Do opatření jsme zohlednili i velikost prostorů, tedy přesahuje-li kapacita prostoru 1 000 sedících diváků, lze z počtu míst nad 1000 obsadit nejvýše 50 % maximální kapacity k sezení. Toto opatření bude platit do konce února,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Podle ministra zdravotnictví dojde k dalšímu uvolnění začátkem března, pokud se bude situace dobře vyvíjet. Od 1. března by se tak restrikce měly týkat už pouze nošení respirátorů.

 

foto: vlada.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24