QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vzhledem k přibývajícím počtům nakažených se počítá i s omezením ve školkách

09.11.2021 19:14

Hygienické stanice evidují již několik uzavřených tříd mateřských škol, důvodem je nákaza dítěte nebo učitele koronavirem. Ministerstvo školství ovšem počítá se zhoršením celé situace.

Ilustrační foto Dětský den

V souvislosti s nárůstem karantén v předškolním vzdělávání v důsledku vývoje pandemie nemoci covid-19 a vzhledem k tomu, že v následujícím období se karanténa pravděpodobně dotkne i mnoha dalších mateřských škol, připravila Česká školní inspekce na základě zkušeností mateřských škol s realizací distančního vzdělávání přehled, který může školám pomoct distanční vzdělávání předškolních dětí v průběhu karantény úspěšně zvládnout.
 
Doporučení směřují ke vzdělávání dětí napříč předškolním vzděláváním, největší důraz se klade na vzdělávání dětí v posledním roce předškolního vzdělávání, který je povinný. Děti, jsou-li v posledním roce předškolního vzdělávání, mají povinnost se distančním způsobem vzdělávat.

Testování zatím probíhá pouze u školou povinných dětí. V minulém týdnu obdržel Plzeňský kraj 50 000 kusů antigenních testů pro testování škol a školských zařízení ve 4 okresech v kraji. První plošné testování proběhlo v pondělí 8. listopadu a další bude následovat příští pondělí 15. listopadu.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24