QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Září přinese i nadprůměrné teploty. Začátek měsíce ale proprší

31.08.2015 7:02

Po ochlazení, které přinese začátek září, bude nadcházející měsíc ve znamení průměrných až nadprůměrných teplot. Nejvíc pršet by mělo na začátku září. Čtěte novou měsíční předpověď do 27. září.

ilustrační foto_QAP foto (7)

Tropické teploty, kterými vrcholí srpen, vystřídá na začátku září celkem výrazné ochlazení. Celkově by ale září mělo být ve znamení průměrných až nadprůměrných teplot. Také nejvíc srážek by mělo spadnout hned na začátku měsíce.

"Období od 31. srpna do 27. září 2015 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. Začátek prvního týdne bude teplotně nadprůměrný, ale v jeho druhé polovině se ochladí. Druhý a poslední týden období se bude blížit k průměru. Týden od 14. do 20. září by měl být teplotně nadprůměrný a průměrná týdenní maximální teplota vzduchu by se měla pohybovat kolem 21 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 9 °C," informoval ČHMÚ.

Z pohledu srážek bude období spíš průměrné. Nejvíc pršet by mělo hned na začátku září.

Tropické teploty v tomto týdnu vystřídá ochlazení...
Zatímco v polovině týdne se skokově ochladí, tak v pondělí i v úterý by měly být teploty stále dost vysoko. Ještě na pondělí platí i výstraha kvůli vysokým teplotám. "Před zvlněnou studenou frontou nad západní Evropou k nám bude v pondělí vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. V úterý začne postupovat zvolna přes naše území k východu zvlněná studená fronta, která bude ovlivňovat počasí u nás i v dalších dnech," upozorňují meteorologové.

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno, odpoledne a večer se pak mohou při zvětšené oblačnosti objevit bouřky. Teploty se dostanou nejvýš mezi 31 a 35 stupňů.

Také v úterý by během dne mělo být ještě jasno nebo skoro jasno, v průběhu dne ale bude přibývat oblačnost a na většině území už se budou objevovat přeháňky nebo bouřky, které mohou být i intenzivní. Teploty v noci klesnou mezi 20 a 16 stupňů, přes den vystoupí ještě mezi 30 až 34 stupňů.

Středa už bude ve znamení zatažené nebo oblačné oblohy, počítat musíme s deštěm, který bude sem tam i vydatnější. Teploty v noci klesnou na zhruba 11 stupňů, přes den vystoupí mezi 17 až 21.

Podobné to bude i ve čtvrtek. Bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami nebo deštěm. Jen přechodně by mohlo být i polojasno. Teploty v noci klesnou na 14 až 10 stupňů. Přes den vystoupí na 19 až 23.

A podobně to bude vypadat i v pátek a během víkendu. Bude oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty budou v rozmezí 12 a 7 stupňů, přes den se vyšplhají vždy jen mezi 17 a 22 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24