Další plzeňský obvod má jasno. Trojku povede opět David Procházka z ANO

19.10.2022 20:17

Nové vedení dnes volili zastupitelé i v Městském obvodu Plzeň 3. Starostou zůstává David Procházka, který tuto funkci zastával i předešlé volební období.

trojka nové vedení_Plzeň_ÚMO 3

Na ustavujícím zastupitelstvu získal David Procházka od 32 přítomných zastupitelů všech 32 hlasů. „Věřím tomu, že nová koalice bude věrně pracovat pro občany a podaří se jí přetavit volební sliby ve skutečnost,“ sdělil po svém zvolení starosta David Procházka (ANO), který má zároveň v gesci Odbor správní a vnitřních věcí a Odbor dopravy a životního prostředí.

Prvním místostarostou byl zvolený Pavel Šrámek (Piráti), který má ve své gesci Odbor stavebně právní a investic. „ANO má sice v radě výraznou většinu, přesto věříme v konstruktivní spolupráci a pokud by důvěra přece jen někdy nebyla naplněna, koaliční smlouva nám zajišťuje dostatek prostředků k tomu, abychom nebyli přehlasováváni,“ řekl I. místostarosta Pavel Šrámek.

Druhým místostarostou se stal Ondřej Ženíšek (TOP 09), který povede ekonomický odbor. Oblast sociálních služeb a matriky převzal třetí místostarosta Ladislav Nový (STAN).

Dalšími členy devítičlenné rady byly zvoleni: Jiří Weger (ANO), Pavel Zeman (ANO), Jiří Sládek (ANO), Vladimír Krákora (ANO), Radoslav Průcha (ANO).

Předsedou kontrolního výboru ZMO Plzeň 3 se stal Jiří Strobach (PRO Plzeň) a předsedou Finančního výboru Radoslav Průcha (ANO).

Z 33 zastupitelů utvořilo dvacetičlennou koalici ANO se STAN, Českou pirátskou stranou a TOP 09. Do třinácti opozičních křesel usedli zástupci ODS, KDU-ČSL a PRO Plzeň.

Městský obvod Plzeň 3 tentokrát nezvolil předsedy Osadních výborů. Zda jsou výbory potřeba, chce nechat nové vedení na samotných občanech. Společně s omezením počtu komisí může obvod ušetřené peníze investovat nejen do okrajových částí. Jedná se o částku převyšující 50 tisíc korun za každé zasedání jedné komise či výboru. V celkovém součtu se pak za všechny zrušené poradní orgány jedná o částku zhruba 2,5 milionu korun za rok, tedy asi 10 milionů korun za volební období. Obyvatelé se navíc mohou se svými požadavky a připomínkami obracet jak přímo na vedení obvodu, tak přímo na své zastupitele.

foto ÚMO Plzeň 3

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24