QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak aktuálně vypadá rekonstrukce nádraží v Plzni? Podívejte se na fotky

02.06.2018 21:27

Na hlavním vlakovém nádraží v Plzni je stále rušno. A to nejen díky cestujícím. Na nádraží a kolem něj totiž běží naplno práce v rámci stavby "Uzel Plzeň, 2. stavba...." Podívejte se na aktuální fotky.

hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (17)
hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (2)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (1)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (4)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (3)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (6)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (8)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (9)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (12)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (11)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (13)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (14)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (15)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (17)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (16)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (18)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (19)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (20)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (22)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (24)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (25)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (23)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (26)hlavní nádraží Plzeň rekonstrukce foto QAP (27)

Modernizace uzlu Plzeň, který je součástí III. národního tranzitního železničního koridoru, byla rozdělena na několik samostatných částí.

Aktuální stavba Uzel Plzeň, 2. stavba – přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská navazuje na dvě předchozí akce. V minulosti již byla zmodernizována železniční trať mezi hlavním nádražím a stanicí Plzeň-Jižní předměstí. Proběhla i modernizace východní části plzeňského hlavního nádraží, především 1., 2., 4. a částečně i 3. nástupiště.

V rámci probíhající 2. stavby bude zmodernizované 5. a 6. nástupiště a mosty přes Mikulášskou ulici. A bude vyřešena i přestavba kolejového rozvětvení ve směru na Cheb a navazujících částí jižních kolejí.

V prostoru dnešního seřaďovacího nádraží budou v rámci stavby řešeny odstavné koleje, které budou umožňovat čištění a plnění souprav osobních vozů. Významnou součástí projektu je přestavba lokality Mikulášské ulice a přednádražního prostoru, kdy investorem rekonstrukce tramvajové trati a přednádražního prostoru je statutární město Plzeň.

Součástí této etapy je i rekonstrukce zabezpečovacího a sdělovacího zařízení.

Celá tato etata stavby je naplánovaná až do prosince 2019.

Oprav by se v budoucnu měla dočkat i samotná budova nádraží. Opravy plánuje Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

„Nejočekávanějším projektem na západě Čech je samozřejmě rekonstrukce výpravní budovy na plzeňském hlavním nádraží. S ohledem na velikost objektu a náročnost projektové přípravy prosíme cestující o trpělivost, rádi bychom zahájili rekonstrukci v roce 2020. Hotovo naopak máme v nedalekých Rokycanech, kde SŽDC stavebními úpravami výrazně zlepšila funkčnost a vzhled budovy,“ přibližuje náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24