Kanalizace a vodovod v Koterově vyšly Plzeň na 254 milionů korun

31.08.2022 13:35

Plzeň dokončila stavbu kanalizace a vodovodu v městské části Koterov. Více než dva roky trvající stavební práce jsou u konce. Co si o stavbě myslí obyvatelé Koterova?

Koterov kanalizace_QAP (2)
Koterov kanalizace_QAP (2)Koterov kanalizace_QAP (1)Koterov kanalizace_QAP (3)Koterov kanalizace_QAP (4)

Velká investice Plzně je u konce. Stavba kanalizace a vodovodu v městské části Koterov probíhala od roku 2020. V této části Plzně aktuálně žije více než dva tisíce obyvatel. „Díky investici za více než čtvrt miliardy korun je plzeňská část Koterov připravena na další rozvoj. Nebylo to úplně jednoduché, během stavby byly kritické ohlasy, ale každá stavba s sebou nese diskomfort. Nakonec si myslím, že jsme to zvládli a Koterov má kanalizaci, důležitou infrastrukturu, kterou by každá část Plzně měla mít,“ řekl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

Akce zahrnovala stavbu oddílné kanalizace splaškové a dešťové, včetně rekonstrukce a dobudování dopravní infrastruktury, zásobování Koterova pitnou vodou, rekonstrukci stávající vodovodní sítě a výstavbu nového vodovodního řádu v ulici Pod Kopcem. Součástí stavby byla i realizace přeložek plynovodů vyvolaných uložením nové oddílné kanalizace a závěrečnou úpravu komunikací.

Slavnostnímu ukončení stavby ve středu 31. srpna přihlížela skupinka místních obyvatel, kterým se nelíbí některé úpravy cest, chodníků i vykácení stromů. „Mrzí nás, že tato akce nebyla pro veřejnost, chtěli bychom vyjádřit svůj názor. Například nám tady vykáceli několik stromů a ty už zde nikdo znovu nevysadí,“ řekla QAPu jedna z místních obyvatelek. „Sezení a diskusi o stavbě s místními zatím neplánujeme, ale obyvatelé mohou kdykoliv přijít nebo napsat na vedení městského obvodu,“ reagoval na dotaz, zda obvod neplánuje sezení s místními, starosta Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany, Lumír Aschenbrenner.

 

Foto QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24