QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž nechtěl chytit žloutenku typu C. Raději si na plzeňském nádraží vyzul boty

09.02.2023 17:30

Mladý muž se dopustil trestného činu na na vlakové zastávce Plzeň - Jižní předměstí. Pod výhrůžkou přenosu infekčního zánětlivého onemocnění jater požadoval po cestujícím výměnu obuvi.

Nádraží Plzeň - Jižní předměstí_QAP_foto (19)

Plzeňští kriminalisté již zahájili trestní stíhání teprve 22letého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu loupeže. "Protiprávního jednání se dopustil v sobotu 4. února v odpoledních hodinách na vlakové zastávce Plzeň – Jižní předměstí," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Obviněný muž oslovil na nástupišti náhodného cestujícího se slovy, zda ví, co je to "Céčko" a držel v ruce injekční stříkačku. "Když mu oslovený muž odpověděl, že neví, „vysvětlil“ mu, že se jedná o žloutenku a tu mu píchne, pokud mu nedá své boty. Poškozený se z obavy o své zdraví vyzul a obuv v hodnotě 3 500 korun dal pachateli. Ten se na místě přezul a z místa utekl," doplnila Raindlová s tím, že pachatele se v krátké době podařilo vypátrat a zadržet.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let odnětí svobody.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24