Na konci září začínají opravy komunikace mezi Plzní a Plasy

23.09.2022 13:31

V úterý 27. září budou zahájeny stavební práce na silnici I/27 mezi Plzní a Plasy. Stavba bude probíhat ve dvou stavebních sezónách.

ilustrační foto RSD

Opravovaný úsek na území obcí Rybnice a Kaznějov bude zhruba 2,4 km dlouhý. „Součástí opravy jsou dále úpravy autobusových zastávek v Kaznějově, úpravy chodníků, veřejného osvětlení a vybudování zpomalovacího ostrůvku na vjezdu do obce Rybnice ve směru od města Plasy,“ uvedl Adam Koloušek, mluvčí ŘSD.

Stavba za 33,6 milionů korun bez DPH bude probíhat ve dvou etapách. „V letošním roce dojde na vjezdu do Rybnice k vybudování zpomalovacího ostrůvku a úpravě a opravě silnice v jeho bezprostředním okolí v délce zhruba 100 m. Stavební práce na vjezdu do obce jsou plánované do konce října,“ upřesnil Koloušek s tím, že na jaře příštího roku bude zahájena oprava zbylých úseků I/27, která by měla být podle předpokladů dokončena během srpna 2023.

Dopravní omezení si vyžádá stavba ostrůvku. „Výstavba nového zpomalovacího ostrůvku si vyžádá částečné omezení provozu na hlavní komunikaci. Doprava tak bude v místě prací vedena kyvadlově pouze jedním jízdním pruhem,“ doplnil mluvčí ŘSD.

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24