QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nabízíme kvalifikovanou práci, často lidem pomůžeme na nohy, říká ředitelka agentury JPROGRESS

10.05.2023 10:01

Co si vybavíte, když se řekne personální agentura? Práce na Borských polích pro zahraniční dělníky, ještě k tomu s ubytovnou? My vám ukážeme, že personální agentura může fungovat zcela jinak. Navštívili jsme plzeňskou personální agenturu JPROGRESS.

CG0A2738

O tom, že nejsou všechny personální agentury stejné, jsme se sami přesvědčili při návštěvě JPROGRESSu v Hálkově ulici v Plzni. Personální agentura JPROGRESS se zaměřuje na zprostředkování práce lidem zejména v oboru strojírenství. Pro firmy v regionu je velkým partnerem při shánění zaměstnanců.

Personální agenturu JPROGRESS řídí Michaela Jirešová, která v tomto oboru začínala se svým manželem. Má navíc obrovské štěstí, že v tradici pokračuje i další generace Jirešů. Dnes jsou ve vedení firmy i její dva synové.

„První svářeče a lidi na dalších pozicích jsme měli ve firmách Fexim Nýřany nebo ve firmě Škoda Ejpovice, tyto firmy už neexistují. Každé období od počátku bylo jiné. Byla doba, kdy byli zaměstnanci a nebyla práce, pak zase byla práce a nebyli zaměstnanci,“ vzpomíná na začátky ředitelka agentury JPROGRESS Michaela Jirešová.

Po začátcích před 25 lety přišlo období, kdy agentury vznikaly jako houby po dešti. „Tehdy ještě nebyla tak přísná legislativa jako v současné době. Dnes už nemůže mít personální agenturu jen tak někdo. V době, kdy se legislativa zpřísnila, spousta agentur také skončila,“ říká Michaela Jirešová. Sama se personalistikou zabývá od roku 1994 a v oboru se stále vzdělává. Stejně tak jako ostatní pracovníci personální agentury JPROGRESS.

Zaměřit se na zprostředkování kvalifikované práce v oboru strojírenství byl nápad manžela paní Jirešové. „Manžel sám začínal ve strojírenství. Chtěl se orientovat na strojírenské profese, věděl, že to bude mít smysl. V zahraničí bylo běžné, že si stavební firmy propůjčovaly zaměstnance na kvalifikované práce,“ vysvětluje sympatická paní Jirešová a dodává: „Je to vlastně jako dnes ve sportu. Každý fotbalista nebo hokejista má svého agenta a ten se pro něj snaží zajistit co nejlepší pracovní podmínky. Tak to vlastně děláme i my pro naše šikovné zaměstnance.“

Spolehněte se na stabilní českou personální agenturu s 25letou tradicí a perspektivou do budoucnosti. JPROGRESS Vám pomůže nalézt práci, kterou hledáte. Pro firmy v regionu je JPROGRESS partnerem v náboru kvalifikovaných zaměstnanců v oboru strojírenství.
Volné pozice najdete na ZDE.

JPROGRESS je velkým a spolehlivým partnerem firem v plzeňském regionu. Ty se na ně obrací, když potřebují sehnat další zaměstnance. „My nabízíme kvalifikovanou práci, zaměstnáváme svářeče, lakýrníky, manipulanty, zámečníky, kontrolory výroby, kovoobráběče apod. Zásadně ale nenabízíme práci s ubytovnou na pozice operátorů,“ vysvětluje Jirešová.

I když JPROGRESS nezaměstnává operátory a nenabízí ubytovny, setkává se s případy lidí, kteří jsou na dně. „Hodně lidí má exekuce, snažíme se jim i s tímto pomoci. Aby se zase postavili na nohy. Měli jsme tu například kvalifikované lidi ze Žďáru nad Sázavou, kde skončila výroba. Výborného kovoobráběče, který se ale dostal do potíží. V takových případech pomáháme i s vyřízením exekucí. Jsou to někdy lidé, kteří jsou na dně, pak ale od nás dostanou kvalifikovanou práci, pomůžeme jim zařídit insolvenci, oni se dostanou z dluhů a žijí znovu plnohodnotný život. A když se to povede, tak mám upřímnou radost,“ doplnila Michaela Jirešová.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24