Obchvat Horní Lukavice u Přeštic už se rýsuje. AKTUÁLNÍ VIDEO

10.03.2023 10:05

Podívejte se na aktuální video Ředitelství silnic a dálnic ze stavby čtyřproudovky u Horní Lukavice tzv. přeložky I/27 Šlovice-Přeštice. Hotovo má být dle plánu v roce 2024.

obchvat horni lukavice screen video
obchvat horni lukavice screen videoobchvat přeštice RSDobchvat přeštice rsd1obchvat horni lukavice screen video ŘSDřsd obchvat horni lukavice

Ředitelství silnic a dálnic buduje od roku 2020 tzv. přeložku I/27 šlovice - Přeštice na jižním Plzeňsku. Jde o obchvat Horní Lukavice dlouhý zhruba 6 kilometrů, na který má v budoucnu ještě navazovat obchvat nedalekých Přeštic.

Stavba běží za plného provozu na hlavním tahu I/27 vedoucí z Plzně na Klatovy. Řidiči za Vysokou na křižovatce na Chlumčany už využívají i nové kruhové objezdy, které budou součástí budoucího obchvatu.

V roce 2022 probíhaly zemní práce a také práce na stavbách mostů, kde došlo především ke zprovoznění mostu na mimoúrovňové křižovatce a k němu přilehlým kruhovým objezdům. Rovněž byly dokončeny pokládky dvou podkladních asfaltových vrstev na většině úseků hlavní trasy, a to pro ochranu konstrukčních vrstev před zimní přestávkou. Podle nejnovějších informací z ŘSD jsou hotové dvě třetiny zemních prací, po jejich úplném dokončení bude následovat pokládka finální asfaltové vrstvy.

 

VIDEO: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT