QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Přeštic tvoří Pocitovou mapu. Zapojte se i vy!

16.01.2023 14:25

Město Přeštice od 1. ledna spustilo internetový dotazník s názvem Pocitová mapa. Obyvatelé Přeštic skrze body v mapě upozorňují na nedostatky města, případně vyzdvihují svá oblíbená místa.

přestice foto Milan Janoch _2

„Chceme, abychom se v Přešticích měli co nejlépe. Bez Vás a Vašeho zapojení to ale nebude to pravé. Kde v Přešticích rádi trávíte volný čas a kde se naopak necítíte dobře? Na jaké místo bychom se měli zaměřit v plánech oprav a rekonstrukcí? A co Vám ve městě chybí úplně? Dejte nám vědět svůj názor!“ píše se v úvodu pocitové mapy Přeštic.

Vedení města Přeštice by chtělo touto cestou oslovit obyvatele a zapojit je více do dění ve městě. „Pomocí tohoto nástroje může každý z nás snadno přenést své pocity, myšlenky, nápady, ale i výhrady přímo na mapu města. Vznikne nám tak ucelený přehled o místech, kde například rádi trávíte svůj volný čas, nebo naopak ukáží na problematická místa, která potřebují naši pozornost,“ uvedlo město.

Pocitová mapa v prvním kroku vyzve k určení míst na mapě města, kde se necítíte bezpečně a příjemně. Práce s mapou je intuitivní. Pomocí tlačítka přidat bod zvýrazníte konkrétní lokalitu. Následně se otevře okénko, do kterého můžete připsat své vyjádření. Bodů můžete přidat kolik je třeba. V dalším kroku určujete místo, kde naopak rádi trávíte svůj volný čas. Třetí otázka se týká lokalit, které potřebují změnu. Další krok se týká oprav a rekonstrukcí. Pátá mapa se týká míst, která mají nevyužitý potenciál.

Vyplnění Pocitové mapy trvá pár minut. Naleznete ji zde.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT