QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelům Domažlic se na rok 2023 navýší vodné a stočné

09.12.2022 7:21

Rada města schválila nové ceny. Na obyvatele Domažlic a Havlovic tak čeká v příštím roce mírné navýšení vodného a stočného.

voda ilustrace QAP_CZ (10)

Obyvatelé Domažlic čeká zvýšení cen vodného a stočného pro rok 2023. Informoval o tom místostarosta města.Vodné bude činit 50,18 korun s DPH a stočné 47,40 korun s DPH. V letošním roce zákazníci za m³ platili 47,93 Kč za vodné a 48,30 Kč za stočné," vyčíslil Pavel Faschingbauer a konstatoval, že v rámci současného všeobecného nárůstu cen jde jen o mírné zvýšení ceny.

„Vodné a stočné je úplata za dodávku vody a za odvádění odpadních a srážkových vod (tedy za tyto poskytnuté služby). Její tvorba podléhá přísným pravidlům a způsob její tvorby je regulován. Do kalkulace ceny lze promítat jen příslušnými předpisy stanovené náklady - např. materiál, energie, mzdy nebo provozní náklady. Významnou položku kalkulace tvoří „nájemné“, to zohledňuje roční náklady na financování obnovy vodovodů a kanalizací. Podle zákona je jejich vlastník povinen tvořit finanční rezervu na tuto obnovu,“ vysvětluje město Domažlice na svém webu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24