QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy v regionu budou pokračovat, vloni ŘSD provedlo 15 větších oprav na silnicích I. třídy

10.01.2023 11:22

Celkem 15 větších oprav na silnicích I. třídy v Plzeňském kraji provedlo Ředitelství silnic a dálnic v uplynulém roce 2022. Letos budou opravy pokračovat.

Kralovice - Plasy_ŘSD (1)

"Během uplynulého roku 2022 realizovala Správa Plzeň ŘSD ČR patnáct oprav většího rozsahu na mostech a silnicích I. třídy. V případě opravy mostu ve Spáleném Poříčí na silnici I/19 se jednalo o dokončení opravy, která byla zahájena už v roce 2021," informuje ŘSD.

Na hlavním tahu I/27 se opravoval úsek u Gerlovy Hutě na Železnorudsku, dále ve Štěpánovicích na Klatovsku. Dokončen je na tomto tahu i úsek Svatý Jan – Žebnice mezi Plasy a Kralovicemi a úsek na severním Plzeňsku Rybnice – Kaznějov bude dokončen v roce 2023.

V roce 2023 má být dokončen průtah Nepomuk na silnici I/20. Dokončeny byly v uplynulém roce opravy na silnici I/21 Chodová Planá, dále I/22 Kdyně – Brnířov, Domažlická ulice v Klatovech a úsek Sobětice – Mochtín. Na Rokycanské v Plzni začaly opravy na silnici I/26 a opravovalo se i ve Zbůchu.

Několik oprav bylo vloni také zahájeno. "K jejich dokončení dojde během roku letošního (v případě Nezvěstic na I/19 až v roce 2024). V ostatních případech proběhly opravy v rámci jedné stavební sezóny. Z patnácti zmíněných projektů došlo k dokončení oprav na celkem deseti úsecích silnic I. třídy," uvádí ŘSD.

ŘSD aktuáně buduje také v regionu několik větších staveb. Jedná se o stavbu obchvatu Horní Lukavice na silnici I/27 nebo obchvat Klatov. Více o nově vznikající čtyřproudovce u Horní Lukavice najdete ZDE.

ŘSD plánuje i obchvat Přeštic, který má navazovat na nově budovanou silnici u Horní Lukavice. Tady už se řeší výkup pozemků. Podrobnosti najdete ZDE.

ilustrační foto Štěpánovice - ŘSD

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24