QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňané, přečtěte si příběh hasičů: Jak jsme málem nedojeli…

16.01.2023 11:55

Hasiči vyrazili v Plzni na pomoc policii. Cestou ale měli velké potíže. Zaparkovaná auta komplikovala hasičům cestu. Hasiči apelují na Plzeňany, aby lépe parkovali.

průjezd Plzní_hasiči_HZSPK3
průjezd Plzní_hasiči_HZSPK3průjezd Plzní_hasiči_HZSPKprůjezd Plzní_hasiči_HZSPK1průjezd Plzní_hasiči_HZSPK2

„V sobotu 14. ledna vyrazili hasiči ze stanice Slovany k otevření bytu na žádost PČR. Tentokrát naštěstí nedošlo ke zraněním osob. Mnohem dobrodružnější než samotný zásah byla cesta na místo zásahu. Špatně zaparkovaná vozidla nám opět ztížila příjezd,“ informovali hasiči Plzeňského kraje.

Tentokrát hasiči naštěstí nespěchali k žádnému požáru, příště ale můžou špatně zaparkovaná vozidla způsobit daleko větší neštěstí. „My potřebujeme k BEZPEČNÉMU průjezdu alespoň 𝟯 𝗺etry. Jakékoliv zdržení při kličkování mezi vozidly, či dokonce nemožnost mezi nimi projet, potenciálně ohrožuje zdraví či životy lidí, kterým jedeme pomoci,“ apelují hasiči.

„Nedostatečné množství parkovacích míst trápí většinu větších obcí a měst, ale to nedává řidičům oprávnění parkovat tak, že již nenechají dostatek místa k průjezdu záchranných složek,“ uzavřeli hasiči.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24