Plzeňané si umí pomáhat. Dokázala to další úspěšná vánoční sbírka pro maminky v nouzi

23.12.2022 8:47

Vánoční sbírka plzeňské iniciativy Holky holkám se letos konala už posedmé a i tentokrát úspěšně splnila všechna přání!

holkyholkám_1222 (2)

Celkem se sešlo 83 vánočních přání maminek a dětí v tísni. Lidé z Plzně a okolí se ujali role Ježíka a pomohli maminkám v nouzi. „Letos si jedna maminka přála matraci Dormeo a několik dalších si napsalo o kuchyňského robota, což byly asi historicky nejdražší dárky. Je fantastickou zprávou, že i tahle přání naši Ježíšci vyslyšeli,“ říká iniciátorka aktivit Markéta Čekanová.

Jeden štědrý dárce se našel dokonce až v Americe. „Už je naprosto běžné, že nám dárky posílají i lidé, kteří nejsou z Plzně. Letos podruhé byla mezi štědrými dárci i paní, která žije v Americe,“ říká Alena Kozáková, ředitelka Nadace 700 let města Plzně, v jejíchž prostorách se dárky shromažďují.

Dárky už byly rozvezeny do domovů sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni, Klatovech a Havlovicích a další potěšily maminky, které vedou plzeňský Šatník pro samoživitele, a jejich děti.

Holky holkám je iniciativa plzeňských ženských osobností, která od roku 2016 pomáhá domovům pro matky s dětmi v tísni a od letošního roku provozuje i Šatník pro rodiče samoživitele a rodiče v tísni.

Foto Holky holkám

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT