QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská sbírka hraček Od dětí dětem měla obrovský úspěch

14.12.2022 11:31

Odbor sociálních služeb plzeňského magistrátu vyhlásil sbírku hraček s názvem Od dětí dětem. První ročník sbírky byl velice úspěšný.

sbírka Od dětí dětem_1222_MMP (1)
sbírka Od dětí dětem_1222_MMP (1)sbírka Od dětí dětem_1222_MMP (1)sbírka Od dětí dětem_1222_MMP (2)sbírka Od dětí dětem_1222_MMP (3)

„Nové nebo použité, ale stále kvalitní a funkční hračky, darovali zaměstnanci magistrátu a městských organizací, plzeňských obvodů, školek i široká veřejnost. Ochota lidí potěšit ty nejmenší byla nevídaná, donesené věci zaplnily všechny volné prostory zmíněného odboru v Martinské ulici,“ uvedla Eva Barborková, mluvčí města.

Sbírka probíhala od 21. listopadu do 2. prosince. „Sbírka byla původně určena jen pro zaměstnance magistrátu a jeho organizací. Díky síle sociálních sítí se dostala i mezi veřejnost, která na ni ve velkém reagovala. Lidé přinesli neuvěřitelné množství plyšových hraček, knih, panenek, autíček, stavebnic, ale také jízdní kola, koloběžky či houpací hračky. Mezi dárci byly i samotné děti, které udělaly úklid pokojíčků a darovaly i své oblíbené hračky,“ přiblížil Jiří Šrámek, radní města Plzně. Do akce se zapojili také zaměstnanci Městského ústavu sociálních služeb v Plzni, městské policie, některých mateřských škol nebo Dětského centra Plzeň, ale třeba i dobrovolní hasiči.

Přinesené hračky zaměstnanci odboru rozvezli v pátek 9. prosince do organizací Domov sv. Zdislavy, NADĚJE, MáTa pro rodinu, Ponton a Blízký soused, které pracují s dětmi ze sociálně slabého prostředí. Dárky dostala i Fakultní nemocnice Plzeň pro své malé pacienty na dětských odděleních.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24