QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňská vánoční tramvaj je opět stříbrná, nejhezčí je podle ankety v Maďarsku

04.01.2022 22:03

Celkem 24 evropských měst soutěžilo v anketě o nejhezčí vánoční tramvaj roku 2021. Plzeňská trmavaj obhájila stříbrnou pozici. Hezčí tramvaj už mají podle ankety jen v Maďarsku.

Vánoční tramvaj foto QAP (2)
Vánoční tramvaj foto QAP (2)Vánoční tramvaj foto QAP (3)Vánoční tramvaj foto QAP (4)Vánoční tramvaj foto QAP (5)Vánoční tramvaj foto QAP (1)Vánoční tramvaj_foto PMDP_1Vánoční tramvaj_foto PMDP_2

První zlatou příčku získala vánoční tramvaj v maďarském městě Miškolc. Plzeňská tramvaj získala krásné druhé místo. Pro Plzeňany je ale nejhezčí právě ta jejich.

Vánoční tramvaj s originálním celopolepem s vánočními motivy vyjela do ulic Plzně 28. listopadu 2021. Vyzdobena vánočně měla i interiér včetně sedaček.

V anketě dopravního magazínu MHD86.cz soutěžilo celkem 24 evropských měst, kde jezdily vánočně vyzdobené tramvaje. Kromě Plzně se zúčastnily ještě další česká města. Praha obsadila třetí místo, Ostrava byla pátá. Ankety se zúčastnily i tramvaje z Brna, Olmouce, Liberce a Mostu.

Premiéru měla vánoční tramvaj v Plzni v roce 2018. A stala se ihned doslova hitem. Od té doby ji PMDP pravidelně připravují, do ulic vyjíždí vždy v době adventu a vánočních svátků. Každoročně ji zdobí nejen celoplošný polep, ale i stovky světýlek.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24