QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté v Plzeňském kraji obsadí hřbitovy i jejich okolí. Blíží se Dušičky, zloději číhají

27.10.2022 17:30

Svátek zesnulých se blíží, proto bude městská policie intenzivněji hlídat hřbitovy a jejich okolí. Přesto by všichni v okolí hřbitovů měli být napozoru před kapsáři a dalšími zloději!

Hlídky policistů obchází hřbitovy.

Svátek zesnulých neboli Dušičky se blíží. Tento rok připadá na středu 2. listopadu, kdy si mnozí přijdou zavzpomínat na zemřelé blízké a přátelé. Řada hřbitovů bude čelit náporu návštěvníků, kteří se vydají k hrobům svých blízkých a přátel rozsvítit svíčku a uctít tak jejich památku.

Pro zloděje je toto období velkým tahákem a zaměřují se nejen na samotná pietní místa, ale také na zaplněná parkoviště. Strážníci v Plzni proto spouští mimořádné opatření. Na hřbitovech i v okolích bude posílený dohled hlídek.

"Blíží se den Památky zesnulých, a proto se městská policie chystá jako každoročně více zaměřit na kontrolu plzeňských hřbitovů, kde lze očekávat nápor návštěvníků, kteří přijdou zapálit svíčku k hrobům svých blízkých a uctít jejich památku. Dohled na hřbitovech a jejich okolí posílí strážníci již od zítřka 27.října a bude pokračovat až do neděle 6.listopadu. Strážníci svou přítomností budou především preventivně působit proti možným krádežím osobních věcí návštěvníků a pietní výzdoby z hrobů. Pozornost zaměří ale i na případný vandalismus a pohybovat se budou také na přilehlých parkovištích, aby zde nedocházelo k vykrádání zaparkovaných vozidel," uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Státní policisté se zaměří i na víkendové řidiče. "Tito řidiči nevyjíždí na silnice tak často a pravidelně a jejich reakční doba, zejména pak starších řidičů, může být výrazně snížená. Proto prosíme všechny, kteří v tento čas usednou za volant, aby byli tolerantní, ohleduplní a na cestu si vyhradili dostatečný časový benefit," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24