QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První mrazík přinesl do kraje velké množství dopravních nehod – FOTKY

14.11.2022 11:42     14.11.2022 13:40

Od ranních hodin zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému na mnoha místech po Plzeňském kraji. Na Rokycansku záchranná služba transportovala do nemocnice dítě. Na Klatovsku narazil automobil do rodinného domu.

2OA_Bušovice_1122_HZSPK1
2OA_Bušovice_1122_HZSPK12OA_Bušovice_1122_HZSPKDvě nehody na jednom místě_Rokycansko_1122_HZSPK (1)Dvě nehody na jednom místě_Rokycansko_1122_HZSPK (2)Dvě nehody na jednom místě_Rokycansko_1122_HZSPK (3)OA_nehoda_Nová Hůrka_HZSPK1OA_nehoda_Nová Hůrka_HZSPKOA_nehoda_Nová Hůrka_HZSPK2OA_nehoda_Nová Hůrka_HZSPK3OA_nehoda_Nová Hůrka_HZSPK4

Všechny záchranné složky vyrazily v dopoledních hodinách na Rokycansko. „V pondělí 14. listopadu v 9:38 došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů v Bušovicích. Jednu osobu a dítě jsme předali záchranné službě. Zajistili jsme místo události a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů. „Ženu ročník 1990 i s dítětem záchranáři transportovali do Rokycanské nemocnice. Žena s lehčím zraněním, dítě k observaci," informovala Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Jedná se již o třetí dnešní nehodu na Rokycansku. O ranním incidentu, jsme detailně informovali zde.

Další nehoda na sebe nenechala dlouho čekat. „V 9:44 v Hodousicích na Klatovsku jsme vyprošťovali jednu osobu z havarovaného osobního auta,“ uvedl Petr Poncar. „Žena ročník 1979 s lehčím zraněním transportována do nemocnice v Klatovech,“ doplnila informace Mária Svobodová.

Na Klatovsku narazil automobil i do rodinného domu.V 9:56 poblíž Nové Hůrky v lokalitě Slučí Tah havarovalo jedno osobní vozidlo do mostku a následně narazilo do rodinného domu. Jedna osoba skončila v péči Zdravotnické záchranné služby. Zajistili jsme místo nehody a provedli protipožární opatření,“ popsal mluvčí hasičů. „Muž ročník 1944 byl s lehčími zraněními transportován do nemocnice v Klatovech," doplnila mluvčí záchranné služby.

Řidič dostal smyk na namrzlé vozovce. „Osmasedmdesátiletý muž z Plzně po projetí levotočivé zatáčky se na namrzlé vozovce dostal s vozidlem do smyku, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zdi domu. Odhadnutá hmotná škoda činí 150 tisíc korun," uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie s tím, že dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24