Řidič bílé dodávky dívku V Janovicích nad Úhlavou nepronásledoval. Jen kontroloval papíry

05.01.2023 12:01     05.01.2023 13:45

Policisté hledali řidiče a svědky události, ke které mělo dojít ve středu krátce po poledni. Oznámení o pronásledování dívky bílou dodávkou se nezákladalo na pravdě. Dívka špatně vyhodnotila situaci.

Návrh bez názvu-4

Policisté prověřili údajné pronásledování dívky řidičem dodávky. „Policisté se oznámením intenzivně zabývali. Kromě podání vysvětlení svědků si zajistili kamerové záznamy z místa. Vyhodnocením kamerových záznamů a zjištěných informací zjistili, že oznámení se nezakládá na pravdě. Dívka celou situaci nesprávně vyhodnotila, kdy viděla dodávku stojící u silnice. Řidič s dodávkou u silnice pouze zastavil a vyřizoval předávací dokumenty po předání zboží. K žádnému pronásledování nedošlo, ani k dalšímu jinému protiprávnímu jednání," uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

„Tímto chceme ujistit veřejnost, že nedošlo k ohrožení bezpečí dívky ani jiných osob a že tento případ nesouvisí s dodatečným oznámením, které jsme obdrželi včera večer v Sušici a informace o něm kolují na sociálních sítích. Zde byl v ranních hodinách přistižen onanující muž. Policisté případ evidují jako přestupek proti veřejnému pořádku a po pachateli pátrají," dodala mluvčí policie.

Původní článek:

„Policisté na obvodním oddělení v Nýrsku ve středu 4. ledna 2023 přijali oznámení o pohybu vozidla typu dodávka bílé barvy v Janovicích nad Úhlavou. Zatím nezjištěný řidič se měl s neznámým vozidlem pohybovat za dívkou, která se vracela z vyučování,“ uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie s tím, že obdobný případ byl zaznamenán počátkem měsíce prosince loňského roku.

Případem se policisté intenzivně zabývají.

„Žádáme nejen rodiče, aby dětem vysvětlili zásady bezpečného chování na veřejných prostranstvích i při setkání s cizí osobou,“ uvádí Policie ČR.

Doporučení Policie ČR : Dítě a neznámé osoby - zásady:

  • Od cizích osob dodržovat bezpečný odstup.
  • Nenasedat do motorového vozidla s neznámou osobou.
  • S cizí osobou nikam nechodit.
  • Při cestě do školy nebo ze školy chodit bezpečnou cestou.
  • Při chůzi se vyhýbat opuštěným místům.
  • Nikomu neříkat adresu bydliště ani podrobnosti o rodině.
  • Při setkání s podezřelou osobou se dostat co nejrychleji z místa, utéci mezi více lidí a zavolat na linku 158.
  • Pokud by se dítě setkalo s nabídkami od cizích osob, neprodleně informujte Policii ČR.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24