QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanská nemocnice má nové parkoviště pro 200 aut uvnitř areálu

14.09.2022 16:57

Rokycanská nemocnice dnes zrpovoznila nové parkoviště pro 200 aut uvnitř areálu. Parkoviště je k dispozici non stop, nyní je provozováno ve zkušebním provozu bez závor.

Rokycanská nemocnice_ilustrační

Kapacita parkování před nemocnicí a uvnitř areálu se nyní navýšila na 320 míst. Dosavadní kapacita pro 150 vozů byla nedostačující.

"Na základě rozhodnutí o předčasném užívání zprovozní dnes odpoledne Rokycanská nemocnice nové parkoviště uvnitř nemocničního areálu. O okamžitém zprovoznění parkovací plochy pro 197 aut zatím ve zkušebním režimu rozhodlo vedení nemocnice i z důvodu dnešního pohárového utkání mezi fotbalisty FC Rokycany a Slovanem Liberec. Pokud by nebylo přímo u hřiště dostatek parkovacích míst, mohou policisté směřovat fotbalové fanoušky právě k nemocnici," uvádí vedení nemocnice.

Parkoviště bylo uvedeno do provozu 14. září. „Parkoviště otevíráme dnes v 15 hodin. Dále pak už bude k dispozici non stop. Ve zkušebním provozu budou závory otevřené a řidiči si tedy nemusí vyzvedávat parkovací lístek. Proto zároveň žádáme motoristy aby nevyužívali nemocniční parkoviště jako odstavnou plochu a aby nezneužívali otevřenou bránu a nejezdili s vozidly až přímo k nemocniční budově,“ vyzývá řidiče mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že parkování je zdarma. 

Nové parkoviště se nachází vlevo za hlavním vjezdem do areálu. Dříve na místě býval trávník, náletové dřeviny a také parkoviště pro cca 30 zaměstnanců. Parkoviště nyní mohou využívat nejen zaměstnanci nemocnice, ale i návštěvníci.

Náklady na parkoviště se vyšplhaly na 30 milionů korun. Výstavbu financoval vlastník areálu a nemocnice Plzeňský kraj. Součástí parkoviště je odkanalizování, osvětlení a parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů.

I nadále zůstávají v provozu obě menší parkovací plochy před areálem nemocnice v přiléhající Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut.  „Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ vysvětluje důvody investice ředitel nemocnice Michal Filař.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24