Rokycanské základní školy prochází rekonstrukcí za 28 milionů korun – FOTKY

13.03.2023 12:39

Na Základní škole T. G. Masaryka a na Základní škole, ulice Míru probíhají rozsáhlé rekonstrukce střešní krytiny. Práce začaly 1. března a potrvají až do konce srpna.

ZŠ ulice Míru
ZŠ ulice MíruZŠ TGMZŠ ulice Míru 2ZŠ_TGM_1ZŠ ulice Míru 3ZŠ_TGM_2ZŠ_ulice Míru 2ZŠ_ulice Míru 3ZŠ_ulice Míru 4ZŠ_ulice Míru

„Po dlouhých vyjednáváních s památkovým ústavem došlo k domluvě ohledně nových krytin našich dvou základních škol, které by měly vydržet několik desetiletí,“ řekl Tomáš Rada, starosta města Rokycan.

Obě střechy již potřebovaly nutně opravit. „Střechy na obou školách se musely každý rok opravovat. Jejich šablony praskaly a padaly ze střechy. Naštěstí na obou střechách jsou nástřešní žlaby, které většinu padajících šablon zachytily. Každá oprava na takto velkých střechách je problematická, protože než se vymění jedna prasklá šablona u hřebenu, tak pod pokrývačem dalších pět šablon praskne. Je lepší zvolit jinou střešní krytinu, která je podložená celoplošným bedněním, je z hliníkového plechu a tyto vady nebude vykazovat,“ doplnil Martin Vild, projektant oprav střech obou základních škol.

Výměna střešní krytiny na Základní škole T. G. Masaryka

  • Výměna střešní krytiny na Základní škole T. G. Masaryka bude provedena v jedné etapě.
  • Bude demontována stávající střešní krytina včetně laťování a nahradí se novou střešní hliníkovou maloformátovou falcovanou krytinou včetně celoplošného bednění.
  • Barva navržené střešní krytiny je antracitová.
  • S výměnou střešní krytiny se provede také výměna lemování střešních oken, demontáž a montáž hromosvodu, nové osazení stávajících střešních výlezů včetně nového lemování, oplechování komínů a další práce spojené s výměnou střešní krytiny.
  • Náklady na novou krytinu jsou ve výši 18,5 milionu korun s DPH. Do srpna by měla být nová střešní krytina hotova.

Výměna střešní krytiny na Základní škole, ulice Míru

  • Na Základní škole, ulice Míru dojde k výměně stávající eternitové (bezazbestové) maloformátové šablonové krytiny za novou hliníkovou šablonovou krytinu falcovanou.
  • Stavební práce budou provedeny v jedné etapě.
  • Dojde k demontáži stávající střešní krytiny včetně laťování a nahrazení nové střešní hliníkové maloformátové falcované krytiny včetně celoplošného bednění.
  •  S výměnou střešní krytiny se provede také výměna lemování střešních oken, demontáž a montáž nového hromosvodu, nové osazení stávajících střešních výlezů včetně nového lemování, oplechování komínů a další práce spojené s výměnou střešní krytiny.
  • Střecha bude dokončena do konce srpna 2023. Cena je 10 milionů korun včetně DPH.

V rámci investic na školách bude dále provedena oprava rozvodu vody, výmalba a izolace ve školní jídelně v Základní škole T. G. Masaryka. U třetí rokycanské Základní školy Jižní předměstí opraví město oplocení (1,5 milionu korun).

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24