QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ski&Bike Špičák zdraží skipas o 19 procent. Poradíme, jak ušetřit

15.11.2022 13:31

Nejen lyžaři se těší na zahájení zimní sezóny v největším horském středisku Plzeňského kraje. Přinášíme informace ohledně navýšení cen skipasů a radu, jak lyžovat o něco levněji.

Špičák_lanovka_foto SkiBike Špičák

Ski&Bike Špičák bude muset stejně tak, jako prakticky všechna střediska, navýšit ceny skipasů. „V letošní zimní sezóně budeme zdražovat jízdné i v našem areálu. V průměru jsme zdražili o necelých 19 %. Celodenní skipas pro dospělého tak bude letos stát 890 korun (loni 750),“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Levnější skipas můžete získat na e-shopu areálu. „Jakákoliv jízdenka, kterou si kdokoliv koupí v našem e-shopu bude levnější. Je to jednoduché a rychlejší, než vyřízení jízdného na kamenné pokladně. V případě nákupu přes náš e-shop, vyjde celodenní skipas o 5 % levněji, tedy 846 korun,“ informoval Vladimír Kasík s tím, že na e-shopu lze zařídit i půjčení vybavení nebo objednání služeb lyžařské školy. Vše je o 5 % levnější, než na místě.

Ještě výraznější slevu na zimní radovánky je možné získat při nákupu celoročních skipasů. „Máme i věrnostní program, který je automatický a nevyžaduje žádnou činnost navíc. Vztahuje se na celoroční skipasy. E-shop si zákazníka pamatuje a s každým dalším rokem navyšuje slevu. Vstupní sleva v prvním roce nákupu je tradičních 5 %, v druhém 11 %, třetí rok 15 %, čtvrtý 18 % a po pěti letech už 20 %,“ řekl Vladimír Kasík.

Dětský celodenní skipas vyjde v e-shopu na 608 Kč/640 Kč u kasy. Rodinný skipas (dva dospělí a neomezený počet vlastních dětí) na 2047 Kč/a u kas 2155 Kč.

Vyšší ceny skipasů odráží skokový nárůst všech vstupních nákladů, u některých položek až o 40 a více procent. „Nejde jen o energie, kde nám např. plyn, kterým vytápíme všechny objekty v areálu včetně nové budovy, podražil šestinásobně a z půlmilionové faktury je třímilionová. Za všechno platíme x-násobky loňských cen od náhradních dílů, pohonných hmot (meziročně o více než 100 %), oblečení personálu, až po nutné servisy/opravy lanovky, vleků či zasněžovacího systému,“ vysvětlil ředitel Ski&Bike Špičák.

Kompletní ceník naleznete zde.

Foto ilustrační Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24