Škodováci opět bodují. Tentokrát v anketě Atlet Plzeňského kraje 2022 – FOTKY

12.01.2023 8:52

AK Škoda Plzeň zářila celý rok na nejrůznějších atletických soutěžích. Zaslouženě si řada atletů Škody převzala z rukou hejtmana Plzeňského kraje významné ocenění.

Nejlepší škodováci
Nejlepší škodováciMorávek, SičakováJánská, Škarban, MachováŠtefela, Hrochová, PetržilkováZáhořová, Hozmanová, Bieliková

Anketa Atlet Plzeňského kraje 2022 se slavnostně vyhlašovala v pátek 6. ledna na plzeňském učilišti na Skvrňanech. „Za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka, místopředsedy Českého atletického svazu Jacka Přibáně a dalších významných hostů došlo k ocenění nejlepších atletů západočeského regionu. Napříč kategoriemi ovládli anketu závodníci AK Škoda Plzeň, kteří získali hned devět ocenění,“ řekl Michal Černý z AK Škoda Plzeň. Z celkového počtu 60 nejlepších atletů, kteří byli nominováni jich 48 obléká plzeňský dres a nebo spadá do škodovácké atletické akademie.

V nejprestižnější kategorii dospělých byli dokonce nominováni pouze škodováci a to v počtu 22 atletů. V té zvítězila nejvšestrannější česká běžkyně, sedmnáctá žena ze světového šampionátu v maratonu a devátá z MS v běhu do vrchu Tereza Hrochová, která tak první příčku obhájila již po druhé,“ popsal Michal Černý s tím, že druhý skončil sedmý výškař z mistrovství Evropy Jan Štefela a bronzový post z loňského roku obhájila Tereza Petržilková, která se na kontinentálním šampionátu probojovala do semifinále na distanci 400 m a skončila na 18. místě.

AK Škoda Plzeň zabodovala i v kategorii juniorů. „V juniorech na prvním místě skončil Michal Haidelmeier, který se probojoval na juniorské mistrovství světa na distanci 400 m a na témže mistrovství byl členem české štafety, která vytvořila nový český rekord na 4x400 m a obsadila 8.místo. Stříbrnou plaketu si odnáší chodec a účastník světového šampionátu Jaromír Morávek a třetí skončila oštěpařka Petra Sičaková, která se nominovala na mistrovství světa a reprezentovala Českou republiku na mezistátním utkání,“ uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

„Dorosteneckou kategorii ovládl škodovák Jan Škarban, který na distanci 2 000 m př. vybojoval stříbro na Evropském festivalu olympijských nadějí a z dorosteneckého ME odjížděl jako sedmý nejlepší. Druhé místo patří Viktorii Jánské, mezi jejíž největší úspěch uplynulé sezóny patří bronzová medaile ve skoku dalekém a páté místo na 100 m překážek na Evropském festivalu olympijských nadějí. Třetí místo patří další medailistce ve vrhu koulí z EYOF Karolíně Machové, která obléká dres Atletiky Klatovy,“ popsal výsledky Michal Černý.

AK Škoda Plzeň převzala ocenění i v kategorii žatctva. „V kategorii žactva si pro ocenění na třetím místě došla Andrea Bieliková, závodící za AK ŠKODU. Druhá skončila závodnice Baníku Stříbru všestranná Kristýna Záhořová. Vítězkou se stala Kristýna Hozmanová z Atletiky Klatovy,“ uvedl Michal Černý s tím, že i v žákovské kategorii zdobí všechny tři oceněné republikové medaile a úspěchy.

„Dlouhý výčet oceněných závodníků AK Škody Plzeň tak podtrhl veškeré individuální i týmové úspěchy největšího západočeského klubu a pro sezónu 2022 rozhodně nejsilnějšího klubu v celé České republice,“ ocenil atlety Michal Černý z AK Škody Plzeň.

Foto AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24