QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Snadné způsoby, jak sehnat levné letenky

12.04.2023 14:31

Máte naplánovanou vysněnou dovolenou, ale váš budget přesahuje právě výše ceny letenek? Nezoufejte, poradíme vám, jak sehnat ty nejlevnější.

snadne-zpusoby-jak-sehnat-levne-letenky

#1 Nevyhledávejte podle destinace

Změňte způsob vyhledávání letů. Použijte mapu Google Explore, zadejte data, letiště odletu a nechte cílovou destinaci otevřenou (nebo vyberte oblast, například Asii). Získáte okamžitý přehled o tom, do kterých míst se dostanete levněji.

#2 Využijte dobrý srovnávač letů

Zkuste využít služeb srovnávacích portálů jako Google Flights, eSky nebo Skyscanner. Můžete porovnat letecké společnosti a také zjistit, které dny v týdnu jsou cenově výhodnější.

Srovnávače letenek mají přístup k informacím o cenách letů z různých zdrojů, což jim umožňuje nabízet nižší ceny než jednotlivé letecké společnosti.

#3 Vyhněte se víkendům a letní sezóně

"Víkendové lety jsou obvykle nejdražší a je po nich největší poptávka," říká Stephanie Yip, odbornice na cestování z Finderu. "Odlet ve všední den může skutečně pomoci snížit náklady. A vyhněte se letním prázdninám a období kolem Vánoc."

Za letenky do Barcelony tak v červnu pravděpodobně zaplatíte až dvojnásobně tolik oproti únoru nebo listopadu.

#4 Rezervujte si dvě jednosměrné letenky

Jarrod Kris, australský odborník na cestování společnosti Skyscanner, doporučuje, abyste si to rozdělili. "Letenky nemusíte rezervovat jako zpáteční - rezervace samostatných jednosměrných letenek vám může ve výsledku ušetřit peníze."

#5 Nastavte si upozornění na ceny letenek

Mnoho srovnávačů letenek umožňuje nastavit upozornění na cenu letu na základě vašich požadavků. Stačí zadat vaše preferované termíny, cílovou destinaci a cenové rozpětí, a srovnávač vám pošle e-mail, když cena letenek spadne pod vaše stanovené kritérium.

#6 Naplánujte si zastávku

Přímý let může mít velký vliv na to, kolik za let zaplatíte, zejména pokud letíte přes oceán. Lety s přestupy jsou mezi cestujícími méně oblíbené než přímé lety, což logicky vede ke snížení ceny. Méně lidí preferuje letět s přestupy, protože to zvyšuje časovou náročnost cesty.

#7 Rezervujte lety včas, nabídky last minute nejsou vždy levnější

Nenechte si namluvit, že nabídky last minute jsou nutně levnější variantou levných letenek, protože to tak bývá jen zřídka.

Chytré je rezervovat si letenku včas, a to dokonce až rok dopředu, pokud je to u požadovaného letu možné.

Letenky mají tendenci být levnější, když jsou poprvé uvolněny - což je obvykle zhruba rok před odletem. Pokud tedy víte, že sháníte na příští rok letenky do Amsterdamu, podívejte se na internet, jakmile jsou požadované lety k dispozici.

#8 Vyhledávejte v anonymním režimu

Pokud na internetu projevíte zájem o určitý let a zjišťujete, že se cena letenky neustále zvyšuje, může se stát, že letecká společnost ví, že si ji pravděpodobně koupíte, a hodlá na vás vydělat více peněz.

Chcete-li tomu zabránit, vymažte soubory cookie vyhledávání a podívejte se, co se stane s cenou po vymazání historie prohlížeče.

foto: envato

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24