QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soud v Tachově udělil trest polykači kokainu, kterého odhalil pes celníků - FOTKY

28.02.2023 10:39

Speciálně vycvičený pes celníků odhalil v Rozvadově nigerijského drogového kurýra. Soud mu uložil nepodmíněný trest.

polykač kokainu_Celní správa_0223 (1)
polykač kokainu_Celní správa_0223 (1)polykač kokainu_Celní správa_0223 (2)polykač kokainu_Celní správa_0223 (4)polykač kokainu_Celní správa_0223 (3)

„Celníci z Protidrogového oddělení v Plzni ve spolupráci s kolegy z celního úřadu zadrželi v loňském srpnu v Rozvadově nigerijského drogového kurýra, tzv. „polykače“, v jehož útrobách bylo 55 kontejnerů kokainu o váze 624,8 g. V těchto dnech mu Okresní soud Tachov uložil nepodmíněný trest v délce trvání 6 let s následným vyhoštěním,“ uvedla Hana Prudičová, mluvčí Generálního ředitelství cel (GŘC).

Pětačtyřicetiletý cizinec cestoval linkovým autobusem na trase Brusel – Praha. Cílem bylo Rakousko. Při kontrole ho ale odhalil pes celníků. „Při celní kontrole na něj pozitivně reagoval služební pes vycvičený na vyhledávání drog, označil ho a muž byl pro podezření přepraven do zdravotnického zařízení,“ řekla Hana Prudičová s tím, že následné rentgenové vyšetření prokázalo výskyt cizích předmětů v tělních dutinách cestujícího. „Laboratorní rozbory potvrdily podezření celníků, že se jedná o kokain. Během jednoho dne vyloučil organismus muže postupně všechny kontejnery s drogami,“ dodala mluvčí.

„Riskantním jednáním si měl pašerák přijít na 50 000 Kč,“ informovala Hana Prudičová.

Spolu s celníky z Protidrogového oddělení v Plzni se na případu podílela též Policie ČR, Služba kriminální policie a vyšetřování v Tachově.

Foto Celní správa České republiky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT