QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdrogovaný mladík řídil kradené auto! Běžná kontrola skončila zatčením

24.09.2014 20:40

Běžná kontrola v Chotěšově skončila poměrně dramaticky. Řidič byl pod vlivem drog a bez řidičáku, spolujezdec tankoval bez zaplacení. Navíc jeli v kradeném autě. Oba si převzala krajská kriminálka!

ilustrační foto_QAP foto (10)

Běžná silniční kontrola v Chotěšově na jižním Plzeňsku se změnila v poměrně dost velké drama. Policisté postupně odhalovali jeden "prohřešek" za druhý a celou věc korunovalo prověření databáze, kdy se auto ukázalo jako kradené. Řidiče i jeho kamaráda si vzala do parády rovnou krajská kriminálka.

S nadsázkou by se dalo říct, že tak "velký úlovek" při silniční kontrole policisté chytí ne zrovna každý den. Horší na tom je fakt, že za volantem v první řadě seděl zdrogovaný teprve 18letý řidič, který už přitom stihl přijít o řidičák. Kontrola v Chotěšově na Plzeňsku tak následně skončila zadržením dvěma mužů a přijet si pro ně musela krajská kriminálka.

"18letý řidič, jak policisté následnou lustrací v informačních systémech Policie České republiky zjistili, řídil vozidlo i přes to, že měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté řidiče následně vyzvali k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem a posléze mladíka vyzvali k podrobení se orientačnímu testu na přítomnost jiné návykové látky s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Pak už se kontrola rozjela na plné obrátky a policisté se skutečně nestačili divit. "Hlídka lustrací vozidla tovární značky Fiat Punto zjistila, že je vedeno jako odcizené. Policisté dalším prověřováním zjistili, že se 29letý spolujezdec měl v době od 18. do 23. září 2014 řídit uvedené vozidlo i přes to, že měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Dále bylo zjištěno, že se měl dopustit trestného činu krádeže," dodal policejní mluvčí s tím, že konkrétně šlo o ujetí od benzínky na Stodsku bez zaplacení.

V tu chvíli už takzvaně "pohár trpělivosti přetekl". Na místo musela dorazit i krajská kriminálka. "Hlídka muže předala kriminalistům z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje k provedení dalších procesních úkonů," uzavřel mluvčí policie. Oběma teď hrozí vězení, mladší by mohl skončit i na dva roky ve vězení, starší na dobu ještě o rok delší.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT