Tachovští hlásí přes aplikaci podněty a závady. Město je aktivně řeší – FOTKY

21.02.2023 9:48

Pomocí aplikace mohou obyvatelé Tachova upozorňovat na problémy přímo vedení města. První podnět, který město řeší, je černá skládka v ulici Sokolovská.

úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (2)
úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (2)úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (1)úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (3)úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (4)úklid Sokolovské ulice_Tachov_Lukáš Gregor (5)

„Tachovští občané začínají využívat mobilni rozhlas - podněty v aplikaci Munipolis a město jejich požadavky aktivně řeší. Prvním podnětem, který se podařilo vyřešit, byl úklid černé skládky v Sokolovské ulici. Nepořádek se sice nenacházel na městských pozemcích, město se přesto o odklizení odpadků postaralo,“ uvádí město Tachov.

Zástupci města budou jednat s vlastníky pozemků. „S ohledem na množství odpadu, a to, jak často se tam odpadky vyskytují, bude město jednat s majiteli pozemků o umístění odpadkových košů a pravidelném úklidu. Snad se díky tomu povede podobným věcem do budoucna předcházet,“ dodalo město.

Aplikaci Munipolis naleznete zde.

Po registraci se dostanete přímo do aplikace. Tam je záložka s názvem Podněty a závady. Do ní lze intuitivně nahrát fotografii a připojit komentář. Nahrané informace se dostanou přímo pracovníkům na úřadě. „Čím více se nás do hlášení podnětů zapojí, tím rychleji budeme mít naše město hezké. Takže se neváhejte zapojit,“ motivuje město své občany.

Jaké podněty můžete hlásit
  • Černá skládka, odpadky a nepořádek
  • Přeplněné kontejnery a koše
  • Odstavený autovrak
  • Problém s veřejnou zelení
  • Poškozený chodník, cesta nebo silnice
  • Poškozené lavičky, pískoviště
  • Poškozené sportoviště

Foto město Tachov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT