QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

TechTower za 720 milionů se brzy otevře. Stále nabízí volná místa

11.01.2023 14:21

V Plzni ve Světovaru probíhá už od roku 2019 rekonstrukce starých průmyslových budov. Projekt TechTower se úspěšně blíží do finále. Začínající firmy zabývající se inovativními technologiemi se pomalu stěhují do nových prostor. V únoru proběhne slavnostní otevření.

techtower (26)

Bývalý pivovar a kasárna ve Světovaru obsadí nové firmy zabývající se inovativními technologiemi. Od prosince 2019 zde vzniká unikátní prostor TechTower, který nabídne nejen kanceláře, ale i konferenční zázemí, laboratoře, vodní nádrž pro drony a mnoho dalšího.

„Obsazeno je už téměř osmdesát procent a stále chodí noví zájemci dívat se na zbylá místa a zajímají se o možnosti, které TechTower nabízí. Lidé, kteří tam budou pracovat, využijí nejen architektonicky zajímavé kanceláře a společné prostory, jakou jsou například přednáškové sály, parkovací místa, relaxační prostory, restauraci a podobně, ale mohou také získat pro svou práci prototypové prostory, sdílené dílny či laboratoře s moderním vybavením. K dispozici jim bude i vodní nádrž o hloubce deseti metrů, která je určena pro testování podvodních robotů,“ prozradil Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Dle primátora město tímto projektem naváže na průmyslovou tradici. „Město Plzeň má ambice navazovat na svou významnou průmyslovou tradici a být na špičce technologických inovací, podporovat ty, kdo mají nápady a talent i píli uvést své sny a vize v život. Chceme jim poskytovat tu nejlepší péči, a tím budoucí hvězdy technologických inovací i byznysu udržet v našem regionu. Proto byl TechTower vybudován,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Aktuálně na místě probíhají poslední úpravy a stěhování prvních nájemníků. Slavnostní otevření technologického parku TechTower je plánováno na 1. února 2023. QAP se byl na stavbě TechTower podívat. Podrobnosti o projektu a fotky naleznete v reportáži zde.

Na projekt za zhruba 720 milionů korun včetně DPH získalo město Plzeň příspěvek z fondů Evropské unie ve výši 181 milionů korun prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky v rámci dotace z Integrovaných teritoriálních investic pro Plzeňskou metropolitní oblast z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24