QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tereza Petržilková z AK Škoda Plzeň zaběhla druhý nejrychlejší čas v české historii

26.01.2023 11:21

V pražské Stromovce se v neděli 22. ledna konaly veřejné závody, kde svou formu úspěšně otestovali zejména čtvrtkaři a čtvrtkařky. Atleti z AK Škoda opět ukázali svoji formu.

Tereza Petržilková_AK Škoda
Tereza Petržilková_AK ŠkodaMichal Haidelmeier_AK ŠkodaMagdalena Sailerová_AK Škoda

Tereza Petržilková zaběhla v pražské Stromovce druhý nejrychlejší čas v české historii. „V životní formě se nachází Tereza Petržilková. Před dvěma dny si ve Stromovce zaběhla kariérní maximum na dvoustovce a nyní se jí totéž podařilo i na třístovce, kde si osobák vylepšila o celých 96 setin na 37.20, čímž se vyhoupla na druhé místo historických národních tabulek. Na rekordní zápis Denisy Helceletové ztratila jen 24 setin. Ostatní soupeřky nechala daleko za sebou,“ uvedl Český atletický svaz.

„Pro Terku to znamená obrovský výkonnostní posun a přeřazení z vynikající evropské závodnice mezi světovou elitu. V roce 2011 na tomto samém mítinku jako Terka předvedla Denisa Rosolová čas 37,14 s. A o 6 týdnů později přivezla Denisa z Paříže, kde se konal Evropský halový šampionát, zlato na 400 m,“ řekl pro zajímavost Michal Černý z AK Škoda Plzeň a dodal: „Obrovská gratulace pro tuto senzační ženu, která nás nepřestává překvapovat.“

Nejlepší český výkon historie padl na soutěži i v podání Michala Haidelmeiera. „Tříset metrovou trať si v Praze vyzkoušel také Michal Haidelmeier. Loňský účastník světového šampionátu juniorů ukázal všem, že škodováci pojedou v této sezóně opět velké pecky. Časem 34,02 sec Michal překonal nejlepší juniorský výkon české historie na 300 m v hale. O téměř čtyři desetiny za sebou nechal i výkon Pavla Masláka v juniorském věku. Haidelmeier se tak zařazuje na první pozici v evropských tabulkách letošního roku,“ informoval o úspěchu Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Velký úspěch zaznamenala i atletka Magdalena Sailerová. „V pražské Stromovce jsme viděli škodovácké barvy také ve speciálním vloženém závodu na 60 m. Na jeho start se postavila Magdalenka Sailerová, pro kterou to byl první závod po operaci kolene a dlouhé roční závodní pauze. Madlenka je jasným příkladem, že i pokud Vám osud nadělí o jeden chromozom navíc, nic nebrání tomu bavit se atletikou a užívat si ji naplno," uvedl Michal Černý. „Vynikající start Madlenka potvrdila na cílové pásce, kterou proběhla v novém osobním rekordu 11.77 s na druhém místě. Tímto výsledkem se zařadila mezi tři nejlepší sprinterky v České republice," popsal úspěch mladé atletky.

Foto AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24