QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V areálu DEPO2015 je vyhřívaný stan pro bezdomovce, připravilo ho město

14.12.2022 20:03

Vyhřívaný velkokapacitní stan v areálu DEPO2015 v Cukrovarské ulici  v Plzni má sloužit lidem bez domova, poprvé se otevře ve čtvrtek 15. prosince ve 20 hodin.

vyhrívaný stan pro bezdomovce

Ve stanu je zázemí v podobě lůžek a spacáků, bezdomovcům tady budou poskytovat i teplé jídlo. Denně zde mohou odbavit až 70 lidí, a to vždy v čase od 20 do 8 hodin. Město tak chce pomoci přečkat mrazivé dny lidem bez přístřeší.

„Stan bude vyhřívaný, spát se bude na lůžkách, spacáky budou mít klienti buď vlastní, nebo je zapůjčíme. Provoz zajistí Středisko křesťanské pomoci Plzeň svými zaměstnanci a také pomocí pracovníků z jiných neziskových organizací. K dispozici budou i sprchy a toalety v samostatných buňkách,“ uvedla podrobnosti radní města Plzně pro bytovou oblast včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.

Bezdomovci mohou do stanu přijít do 21 hodin. Od 21:30 do 6:30 hodin bude platit noční klid. Ve stanu jsou oddělené části pro muže, ženy a páry a dokonce sem pustí lidi i se psem. Ten ale musí být na vodítku.

"Klienti mohou být na místě také ošetřeni díky projektu Street medicine, který realizuje Český červený kříž. Cílem je poskytovat zdravotní péči a poradenství zranitelným skupinám obyvatel a osobám bez přístřeší," uvádí dále magistrát.

Provozovatelé budou dbát i na to, aby zde lidé nekouřili, nekonzumovali alkohol či drogy.

foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24