QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni u Košináře začal prodej ryb z městských sádek- FOTKY

16.12.2022 16:29

V pátek 16. prosince odstartoval prodej ryb na vánoční stůl u rybníka Košinář. Ryby tady prodávají denně až do 23. prosince nebo do vyprodání.

matske sadky kosinar9
matske sadky kosinarmatske sadky kosinar1matske sadky kosinar2matske sadky kosinar6matske sadky kosinar7matske sadky kosinar9ryby

Vánoční prodej ryb na městských sádkách u Košináře probíhá denně od 10 do 17 hodin, 23. prosince bude otevřeno dopoledne. V nabídce jsou ryby vylovené v nedalekém Třemošenském rybníku, a to nejen kapři, ale i amuři, líni a menší množství štik a sumců.

"Zájemcům je na místě zbaví šupin a vnitřností městští rybáři. Jak se ukázalo při kuchání prvních ryb, hned druhá prodaná štika byla jikrnačka. Příjezd k městským sádkám pro rybu je mimořádně povolen i autem," informuje plzeňský magistrát.

Cena za kilogram kapra je letos jednotně 120 korun. Za kuchání, odstranění ploutví, škrábání příp. stahování zájemci zaplatí 80 korun.

Výlov Třemošenského rybníka v Plzni proběhl v polovině listopadu, a to po šesti letech. V předchozích letech lovili rybáři většinou Drahotínský rybník.

Kromě prodeje vánočních ryb probíhá u rybníka Košinář ještě prodej vánočích stromů. Prodej začal 3. prosince. Více jsme psali ZDE.

 

foto:fcb plzen.eu

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24