Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni Zábělé došlo ke srážce autobusu a osobního vozidla - FOTKY

13.11.2023 16:14     13.11.2023 17:31

V pondělí 13. listopadu došlo v Zábělé k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla. Na místě jsou zraněné osoby.

Bus a OA Plzeň_1123_HZSPK (1)
Bus a OA Plzeň_1123_HZSPK (1)Bus a OA Plzeň_1123_HZSPK (3)Bus a OA Plzeň_1123_HZSPK (2)

K nehodě došlo dnes v 15:29 na silnici z Plzně do Chrástu. Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky. 

“V Zábělé havaroval autobus a osobní auto. V autobuse nebyl nikdo zraněn, 30 osob jsme dopravili evakuačním autobusem do Plzně. Zajistili jsme místo nehody a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny,” upřesnil Petr Poncar, mluvčí hasičů s tím, že komunikace je momentálně uzavřena.

Zdravotní záchranná služba má v péči zraněné dítě z osobního vozidla a ženu z autobusu.

“Záchranáři z místa transportovali dítě mladšího školního věku se středně těžkým zraněním na Emergency FN Plzeň. Ženu r. 1964 jsme transportovali s lehkým zraněním na Urgentní příjem FN Plzeň,” uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

"Řidička (ročník 1982), která jela s vozidlem Škoda Octavia ve směru od Chrástu na Plzeň, v obci Zábělá při průjezdu pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace, povětrnostním podmínkám, dostala se do smyku a střetla se s protijedoucím autobusem," popsala sled událostí Eva Červenková, mluvčí policie.

V osobním vozidle s řidičkou cestovala nezletilá spolejedoucí, která při střetu utpěla zranění a v autobuse byla zraněna jedna žena (ročník 1964).

"Provedené dechové zkoušky u řidičů vyloučili požití alkoholu před jízdou. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Městského ředitelství Plzeň," dodala mluvčí.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT