QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Varování před vykrádáním vozidel! Skupinka cizinců se zaměřila na české řidiče

19.02.2023 8:28

V posledních měsících policisté zaznamenali desítky případů krádeží, především finančních hotovostí z vozidel, kterých se dopouštějí organizované skupiny zločinců ze zahraničí.

QAP FOTO

Oběti přišly v jednotlivých případech o desetitisíce až statisíce korun. V jednom případě i o miliony korun. "Pachatelé si vyhlíží své oběti například před bankou a směnárnou. Poté je sledují a čekají na vhodnou chvíli, například odstavení vozidla u obchodu, na parkovišti nebo na čerpací stanici. Během tohoto odstavení poškodí pneumatiku. Pachatelé často cílí také na řidiče kurýrních služeb a dodávek, které sledují při jejich práci a za pomoci technického zařízení zablokují uzamčení vozidla, případně do vozidla násilně vniknou a odcizí finanční hotovost, doklady a vše, co má nějakou cenu," popsal celý postup policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Nezapomeňte, že auto není trezor. Pokud došlo k defektu na Vašem vozidle, své vozidlo při výměně kola vždy zamkněte.  Uzamčení auta fyzicky zkontrolujte.  A rozhodně v něm nenechávejte žádné cennosti.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24