Ve Špitálském lese vzniklo psí hřiště. Doubravka plní přání obyvatel – FOTKY

16.09.2022 15:40

Novinku, která vznikla na Doubravce, ocení nejeden majitel psího parťáka. Vedení Doubravky zrealizovalo další z vítězných projektů participativního rozpočtu.

psí loučka_ÚMO 4
psí loučka_ÚMO 4PSÍ LOUČKApsí loučka_ÚMO 4 .psí loučka_ÚMO 4.

„Velmi mě těší, že se vítězem participativního rozpočtu stála právě psí loučka. Projekt skvěle zapadá do koncepce proměny Špitálského lesa, který patří mezi nejoblíbenější místa na Čtyřce. Víme, že v našem obvodu žije mnoho pejskařů, proto doufám, že se jim bude nové hřiště líbit. Jednotlivé herní prvky z akátového dřeva nabídnou široký prostor pro výcvik i běžné volnočasové dovádění. Nejdéle v říjnu by ke hřišti měly být umístěny také lavičky k posezení,“ říká místostarostka čtvrtého plzeňského obvodu Lenka Kočová.

Psí loučka má několik herních prvků například proskakovací kruh, různě vysoké překážky, kladiny nebo kůly. Areál má celkovou rozlohu 600 metrů čtverečních a je oplocený. Projekt včetně oplocení přišel na 784 tisíc korun včetně DPH.

Psí loučka byla přáním místních obyvatel. Ti dali tomuto projektu nejvíce hlasů v druhém ročníku participativního rozpočtu. „Mám radost, že se nám psí loučku podařilo postavit za necelých deset měsíců od vyhlášení výsledků. Věřím, že to naše občany povzbudí v další participaci a že v třetím ročníku participativního rozpočtu opět obdržíme řadu návrhů, jak zlepšit život na Čtyřce. Všem pejskařům přeji, aby jim psí loučka dobře sloužila a aby si na ní se svými chlupáči užili spoustu zábavy,“ uvádí starosta Tomáš Soukup.

Foto ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24